Πως Να

Πως να κάνετε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό

Πως να κάνετε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό
Υπάρχουν μερικά εύκολα τρικς που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά

Η ζέστη τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι αφόρητη και όλοι ψάχνουν τρόπους για να μπορέσουν να δροσιστούν. Οι υψηλές θερμοκρασιών  αυτό το σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και τα κλιματιστικά δεν έκλεισαν ούτε για ένα λεπτό. Όμως πολλοί Έλληνες δεν έχουν την πολυτέλεια του air condition. Και όσοι έχουν προσπαθούν να το έχουν αναμμένο όσο το πιθανόν λιγότερο, καθώς ο λογαριασμός του ρεύματος φτάνει στα ύψη.

Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν μερικά κόλπα που θα τους λύσουν τα χέρια. Υπάρχουν δύο πολύ εύκολα τρικς που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά ώστε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει περισσότερο ρεύμα.

1) Τοποθετείστε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο

Για να δροσιστεί το δωμάτιό σας δεν αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί του ανεμιστήρα ώστε αυτός να ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σας, μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.

Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει το ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο.

Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτήn τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Tip: Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.

Προσοχή: Ποτέ μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

2) Προσθέστε ένα μπολ με παγάκια μπροστά στον ανεμιστήρα

Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρτε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γεμίστε το με παγάκια. Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.

Αν χρειαστεί τοποθετήστε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments