Κόσμος

Συναγερμός για το ηλεκτρονικό τσιγάρο – Έκτακτη ανακοίνωση

Συναγερμός για το ηλεκτρονικό τσιγάρο – Έκτακτη ανακοίνωση
Η μυστηριώδης ασθένεια των πνευμόνων που φαίνεται να σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των καπνιστών τα τελευταία χρόνια. Αν και στην αρχή οι περισσότεροι ήταν δισταχτικοί, το άτμισμα έγινε μόδα. Πολλοί καπνιστές αντικατέστησαν ή συμπλήρωσαν την ανθυγιεινή συνήθειά τους με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πλέον οι καπνιστές διαλέγουν και ποια γεύση θέλουν να έχει ο καπνός που ατμίζουν, προκειμένου να μην μένει η άσχημη μυρωδιά στο στόμα τους.

Όμως τα υγρά που μπαίνουν μέσα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, για να βγάλουν τον ατμό,  δεν είναι πάντα ασφαλή για την υγεία. Οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ κάλεσαν τον κόσμο να μην χρησιμοποιούν σε ηλεκτρονικό τσιγάρο τις ουσίες που αγοράζουν από τους δρόμους της χώρας. Και αυτό γιατί έχει σημάνει συναγερμός αναφορικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αυτής της μυστηριώδους ασθένειας των πνευμόνων που φαίνεται να σχετίζεται με το άτμισμα.

Συνολικά 215 άνθρωποι σε 25 Πολιτείες έχουν εμφανίσει αυτή τη σοβαρή ασθένεια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ένας θάνατος. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει ούτε τη μάρκα, ούτε το συγκεκριμένο προϊόν που προκάλεσε αυτήν την ασθένεια.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται βήχας, λαχάνιασμα, πόνοι στο στήθος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμετοί και διάρροια.

Όμως, σε «πολλές περιπτώσεις» οι ασθενείς είχαν κάνει χρήση ουσιών που περιείχαν κάνναβη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου καλούνται να μην αγοράζουν υγρά ή ανταλλακτικά στον δρόμο. «Δεν πρέπει να τροποποιούν τα προϊόντα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ούτε να προσθέτουν ουσίες που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή«, αναφέρουν τα CDC και η FDA σε ανακοίνωσή τους.

Ακόμη όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπενθυμίζουν επίσης ότι οι ανήλικοι, οι νεαροί ενήλικες, οι έγκυες γυναίκες και οι ενήλικοι που δεν καπνίζουν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments