Ελλάδα

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά – Καταγγελίες για εμπρησμό

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά – Καταγγελίες για εμπρησμό
Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30, κοντά σε σπίτια, στην περιοχή Λιβίσι. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, όμως λίγα λεπτά μετά, η φωτιά επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες της περιφέρειας και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες τις πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να κρατηθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς σε ασφαλή απόσταση από τα σπίτια, ωστόσο για λόγους πρόληψης, ενημέρωσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν κριθεί απαραίτητο και πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους, να αποχωρήσουν από τις οικίες τους.

Καταγγελίες για εμπρησμό

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, πριν από λίγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες. «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

«Εχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Χαρδαλιάς: Η έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή

 Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε από νωρίς στην περιοχή της Νέας Μάκρης, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Στις δηλώσεις το, το πρωί της Πέμπτης ανέφερε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή:

 «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που ξεκίνησε στη Νέα Μάκρη στις 2.17 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ. Μετά από 10 λεπτά, εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, η πυροσβεστική, οι δήμοι η περιφέρεια. Είχαμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Απομακρύναμε προληπτικά ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 9 εναέρια, επίγειες δυνάμεις υδροφόρες, μηχανήματα του στρατού και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η φωτια είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments