Ελλάδα

ΔΕΘ: Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ και τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ: Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ και τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Τα συνδικάτα οργάνωσαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τη διεξαγωγή της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως.

ΔΕΘ: Τα συνδικάτα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητώντας  εργασία με δίκαιους όρους αμοιβής, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερες συντάξεις, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, παρουσία της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους, με τη συμμετοχή σωματείων από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, συνταξιούχους, ανέργους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, βουλευτών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών, κ.α.

Προσυγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικοτήτων, κινήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και κινήθηκε προς το κέντρο, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Αγίας Σοφίας, στο ύψος της αστυνομικής δύναμης παραταχθεί που επί της Εγνατίας οδού. Στο ύψος της ΧΑΝΘ σταμάτησε για λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ και συνέχισε λίγο αργότερα, περνώντας από το μπλόκο της αστυνομίας.

“Μαζικός ταξικός αγώνας για μια ζωή με δικαιώματα”

Σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα «για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» κάλεσε τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, στη συγκέντρωση του με αφορμή τη ΔΕΘ στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην κεντρική ομιλία, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς.

«Η κανονικότητα, η «δίκαιη ανάπτυξη», ή «ανάπτυξη για όλους», έχει ως προϋπόθεση την διαρκή πρέσα στα εργατικά δικαιώματα και στις ανάγκες του εργαζόμενου λαού» είπε ο κ. Πέρρος και κάλεσε τους εργαζόμενους «να πάρουν αυτήν υπόθεση στα χέρια τους». Ιδιαίτερα, εστίασε την κριτική σε επικείμενες ρυθμίσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα, μεταξύ αυτών, τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του ηλεκτρονικού μητρώου και πρόσθεσε:

«Να μην επιτρέψουμε να παραδοθούν στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, τα στοιχεία των εργαζομένων που αποφασίζουν, που ψηφίζουν, που παλεύουν για τα δικαιώματα, για τη ζωή τους. Απευθύνουμε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση κάλεσμα για να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τη συλλογική τους κατάκτηση, τις ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments