Αθλητισμός

Φρανσίσκο Ζεράλδες: Ο νέος ρόλος του στην ΑΕΚ

Φρανσίσκο Ζεράλδες: Ο νέος ρόλος του στην ΑΕΚ
Φρανσίσκο Ζεράλδες: Ο Νίκος Κωστένογλου είναι έτοιμος να δώσει νέο ρόλο στον Πορτογάλο χαφ.

Φρανσίσκο Ζεράλδες: Από την πρώτη στιγμή που ο Μιγκέλ Καρντόσο ανέλαβε την ΑΕΚ εισηγήθηκε την απόκτηση του Πορτογάλου χαφ. Η ΑΕΚ έδωσε μεγάλη μάχη και τελικά κατάφερε να πείσει την Σπόρτινγκ να τον παραχωρήσει δανεικό. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες της Ένωσης η Πορτογαλική ομάδα δεν δέχτηκε να βάλει οψιόν αγοράς στον δανεισμό του παίκτη. Ο πρώην προπονητής της ομάδας έδειξε με το “καλημέρα” ότι ποντάρει πολλά πάνω του.

Ωστόσο τα πράγματα για τον Καρντόσο δεν πήγαν καλά. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική και ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε την απόφαση να τον τελειώσει από τον πάγκο της ομάδας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το παιχνίδι με την Ξάνθη και η ήττα με 2-0 μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο. Σε αυτό το ματς ο “Τσίκο” Ζεράλδες είχε αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Φρανσίσκο Ζεράλδες: Έτσι θα τον αξιοποιήσει ο Κωστένογλου

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες για τον Ζεράλδες. Το γεγονός πως “κρέμασε” την ομάδα του σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Καρντόσο είχε αποχωρήσει, είχε δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον Πορτογάλο. Μάλιστα, υπήρχαν μέχρι και δημοσιεύματα που έλεγαν ότι στην ΑΕΚ σκέφτονται να τελειώσουν άμεσα τον δανεισμό του. Αυτό δεν έγινε ποτέ και έτσι ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη.

Ο Νίκος Κωστένογλου, που συνεχίζει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι πεπεισμένος πως ο έμπειρος μέσος έχει πολλά να δώσει. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα κάνει και σκέψεις αξιοποίησης του Ζεράλδες σε νέο ρόλο, στον άξονα, παίζοντας δίπλα στον αμυντικό χαφ, σύμφωνα με τη “Live Sport”. Ο Κωστένογλου πιστεύει πως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 24χρονου άσου του επιτρέπουν να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ρόλου, ειδικά σε εντός έδρας παιχνίδια όπου οι “κιτρινόμαυροι” θα χρειαστεί να βρουν παιχνίδι από πίσω, με χαφ που θα διαθέτουν εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments