Πως Να

Πως να γραφτείτε στο Πανεπιστήμιο αν είστε πρωτοετής

Πως να γραφτείτε στο Πανεπιστήμιο αν είστε πρωτοετής
Πως να: Οι εγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας θα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής eregister.it.minedu.gov.gr.

Πως να: Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, όπως και πέρυσι, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.

Για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία, καθώς εδώ και λίγα χρόνια αυτές γίνονται ηλεκτρονικά. Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.

Μετά την έκδοση της εγκυκλίου που θα ορίζει την προθεσμία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές, οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα προχωρήσουν στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής την οποία και θα πρέπει να εκτυπώσουν.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία εγγραφών:

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι πέρασαν σε Στρατιωτικές Σχολές, στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στις Αστυνομικές Σχολές, στις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καθώς οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις Σχολές και τα Τμήματα, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments