Πολιτική

Δημοσκόπηση: Το 70% των πολιτών κρίνει θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη (pics)

Δημοσκόπηση: Το 70% των πολιτών κρίνει θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη (pics)
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, θετική είναι η αποτίμηση των πολιτών για τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσκόπηση: Θετικά κρίνουν οι πολίτες το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της δημοσκόπησης, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης – δηλαδή «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» – ανέρχεται στις +10 μονάδες έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους. Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με 38%. Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34% και τέταρτη η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Πώς αξιολογείται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τη «Metron Analysis», το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική. Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Θετική η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Οικονομία 26%
  • Ανεργία 24%
  • Προσφυγικό 13%
  • Ιατρική 6%
  • Παιδεία 5%

Έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιθέτως, αρνητικοί είναι οι πολίτες – 60 ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση -έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν Ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Metron Analysis ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play