Ελλάδα

Δεν προσπάθησαν τελικά να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spot στην Ορεστιάδα

Δεν προσπάθησαν τελικά να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spot στην Ορεστιάδα
Τα "ασυνόδευτα ανήλικα", όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα και να της επιτεθούν. Προχώρησε σε διάψευση των φημών η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.

Απροστάτευτη βρέθηκε στα χέρια τριών ανήλικων μεταναστών που είχαν πρόθεση να την βιάσουν, μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση ενός συναδέλφου της την γλίτωσε από τα χειρότερα.

Οι τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων φέρονταν να είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή.

Ωστόσο, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους ανήλικους. Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

Δεδομένης της έκτασης που πήρε το θέμα της υποτιθέμενης παραλίγο σεξουαλικής κακοποίησης νοσηλεύτριας από ανήλικους Αφγανούς, η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, ότι:

«Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν τρεις ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας του ΚΥΤ, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα, βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ. Οι τρεις ανήλικοι συνοδεύθηκαν στο γραφείο της νοσηλεύτριας από υπάλληλο του ΚΥΤ, ο οποίος και παρέμεινε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οπότε η νοσηλεύτρια ουδέποτε έμεινε μόνη με τους ανηλίκους όπως και ουδέποτε οι ανήλικοι κλείδωσαν την πόρτα. Δεν υπήρξε κανένα δείγμα παρενόχλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο υπάλληλος του ΚΥΤ που ήταν παρών».

Παράλληλα, τα «ellinikahoaxes.gr», απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ), που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ΥΠΥΤ διέψευσε τον ισχυρισμό μέσω γραπτής απάντησης, όπου ανέφερε:

«Αξιότιμοι,

Σε συνέχεια του ερωτήματος που διατυπώσατε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με αριθμ. πρωτ. εισ. 4.1/15604/18.09.2019, προς την Υπηρεσία μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία και να χαιρετίσουμε την προσπάθεια σας για τη διερεύνηση της εγκυρότητας των «ειδήσεων/πληροφοριών» που αναρτώνται και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και ειδικώς για τα ζητήματα που άπτονται των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών για τα οποία και έχει αρμοδιότητα η υπηρεσία μας.

Αναφορικά με διαδικτυακή ανάρτηση/πληροφορία σχετικά με φερόμενη/καταγγελόμενη επίθεση κατά νοσηλεύτριας εντός του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε το τμήμα Συντονισμού και Εποπτείας των Περιφερειακών Δομών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, από τη Διοικήτρια του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου στις 12/09/2019, αναφορικά με το εν θέματι περιστατικό (κατόπιν ενημέρωσης από τη νοσηλεύτρια και έναν υπάλληλο του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου που ήταν παρόντες) «…δεν υπήρξε περιστατικό «σεξουαλικής» επίθεσης τριών ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών κατά νοσηλεύτριας εντός των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου«.

Με εκτίμηση,

Για το Τμήμα Συντονισμού και Εποπτείας των Περιφερειακών Δομών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τριανταφυλλιά Ιψαραλέξη»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments