Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν επιθυμεί να υπάρξει συνάντηση

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν επιθυμεί να υπάρξει συνάντηση
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος διατείνεται πως το Ιραν θέλει να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα σε αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι το Ιράν θέλει να υπάρξει συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των δύο κρατών, συνεχίζοντας να δίνει τροφή στη σεναριολογία περί ενδεχόμενου τετ-α-τετ με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Μπορώ να πω ότι το Ιράν θέλει μια συνάντηση», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

Ερωτηθείς προχθές Τετάρτη για το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση κάποιων από τις κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνησή του στην Τεχεράνη ώστε να υπάρξει τέτοια συνάντηση, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άφησε να πλανώνται αμφιβολίες. «Θεωρώ ότι το Ιράν έχει τεράστιες δυνατότητες», είπε.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κλείσουμε συμφωνία (…). Θεωρώ ότι εάν θελήσουν να καταλήξουμε [σε συμφωνία], δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις «τεράστιες οικονομικές δυσκολίες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που αντιμετωπίζει ολοένα πιο σφιχτό οικονομικό κλοιό αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν. Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν έχει πάψει να ανεβαίνει έκτοτε, με αρκετούς να εκφράζουν φόβους περί ξεσπάσματος νέου πολέμου στην περιοχή του Κόλπου.

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο μακελάρης του Ελ Πάσο

Ένορκο δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε σήμερα σε δίκη τον νεαρό άνδρα που σκότωσε 22 ανθρώπους τον Αύγουστο, όταν άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας και κατόπιν δήλωσε στις αρχές ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους Μεξικανούς. Ο Πάτρικ Κρούζιους, 21 ετών, είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή εφόσον κριθεί ένοχος, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Χάιμε Εσπάρσα, της κομητείας του Ελ Πάσο.

Ο Κρούζιους κατηγορείται ότι στις 3 Αυγούστου οδήγησε από το Ντάλας στο Ελ Πάσο και άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα μέσα στο κατάστημα, πυροβολώντας αδιακρίτως τους ανθρώπους που έκαναν τα ψώνια τους. Στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο. Ομολόγησε και είπε στην αστυνομία ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους «Μεξικανούς» Μόλις 13 ώρες μετά τη σφαγή στο Τέξας, στο κέντρο του Ντέιτον του Οχάιο ένας κουκουλοφόρος ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 9 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 27 μέσα σε ένα λεπτό, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments