Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Θα συναντηθεί με τον Σόιμπλε στη Γερμανία

Νίκος Δένδιας: Θα συναντηθεί με τον Σόιμπλε στη Γερμανία
Νίκος Δένδιας: Στη Γερμανία θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών. Θα τα "πει" με τον Γερμανό ομόλογό του αλλά και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Νίκος Δένδιας: O υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου) στη Γερμανία, για μία σειρά συναντήσεων, τόσο με τον ομόλογό του, Χέικο Μας, όσο και με τον πρόεδρο του γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι οι συζητήσεις με τον Χέικο Μας θα εστιαστούν σε ζητήματα διημερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Στην ατζέντα των δύο ανδρών υπάρχουν θέματα όπως η “έκρυθμη” κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο, το μεταναστευτικό αλλά και τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προοπτική ένταξης σε αυτή χωρών από τα Δυτικά Βαλκάνια. Ως προς τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αντικείμενο των διαβουλεύσεων αναμένεται να αποτελέσουν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης.

Επίσης, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των έγκριτων δεξαμενών σκέψης, DGAP (Γερμανική Εταιρία για την Εξωτερική Πολιτική) και SWP (Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής), Ντανιέλα Σβάρτζερ και Βόλκερ Πέρθες, αντίστοιχα.

To αποτέλεσμα των συναντήσεων στη Σόφια

Τη βούληση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο και να θέσουν τις βάσεις για «μια ακόμη περισσότερο ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία», με ευκαιρία μάλιστα, το επόμενο έτος, της επετείου 140 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά την συνάντησή τους στη Σόφια, την περασμένη Τετάρτη.

Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε θερμό κλίμα τόσο με τον πρωθυπουργό, Μπόϊκο Μπορίσοφ, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments