Τεχνολογία

Ξεχάστε τη selfie, ήρθε η slofie!

Ξεχάστε τη selfie, ήρθε η slofie!
H slofie έρχεται για να γίνει το νέο trend στα social media.

Η selfie ή self-portrait φωτογραφία ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις αρχές του 2000, χωρίς ωστόσο να έχει αυτή την ορολογία. Το 2009 όταν τα social media απογειώθηκαν και μπήκαν για τα καλά στις ζωές μας, ο όρος “selfie” καθιερώθηκε για τις φωτογραφίες που τραβάει κάνεις τον εαυτό του.

Δέκα χρόνια μετά, η slofie ήρθε για να εκθρονίσει τη selfie. Τι είναι όμως αυτός ο νέος όρος στις φωτογραφίες. Slofie σημαίνει slow motion selfie. Η Apple εισήγαγε τον νέο αυτό όρο, αφού παρουσίασε τη δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση φωτογραφία με το νέο iPhone 11, προκαλώντας φρενίτιδα στα social media.

Με τα νέα iPhone μπορείς κανείς να βγάζει φωτογραφία, η οποία περιέχει και λίγο βίντεο. Τι σημαίνει αυτό; Τα μαλλιά σε μία εικόνα, για παράδειγμα θα μπορούν να ανεμίζουν σε αργή κίνηση.

H Apple, συνηθισμένη να δημιουργεί trends, φιλοδοξεί να πείσει τους νέους ότι οι Slofie είναι η επόμενη μεγάλη μόδα στα social media.

«Όλα δείχνουν πιο cool με ταχύτητα 120 frames το δευτερόλεπτο, ακόμα κι αν απλώς χαμογελάτε, γνέφετε αντίο ή τινάζετε τα μαλλιά στον αέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Και τώρα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στις σέλφι σας χάρη στη νέα κάμερα TrueDepth των 12 megapixels. Απλώς, στρέψτε το iPhone σας στο τοπίο και η κάμερα θα ζουμάρει αυτόματα για να χωρέσει περισσότερα στη φωτογραφία» καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments