Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πολλά προβλήματα από τη νεροποντή – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Πολλά προβλήματα από τη νεροποντή – Επί ποδός η Πυροσβεστική
Θεσσαλονίκη: "Η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων.

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί. Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο.

Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες. Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε, επίσης, τον νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα τα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα. Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν.

Καταστράφηκαν περιουσίες από υπερχείλιση ρέματος – Κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν

Τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, που υπερχείλισε, πλημμύρισαν τουλάχιστον τέσσερις κατοικίες στην οδό Καραϊσκάκη, πλησίον της αερογέφυρας της Σταυρούπολης. Ο τοίχος μίας μονοκατοικίας κατέρρευσε. Οι κάτοικοι των σπιτιών ανέβηκαν στις ταράτσες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Thestival.gr είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικές που απεγκλώβισε δύο άτομα από ταράτσα όπου είχαν εγκλωβιστεί.

Δείτε φωτογραφίες του Thestival.gr:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments