Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη ήταν περιστατικό της στιγμής”, ανέφερε ο Στεργιόπουλος

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη ήταν περιστατικό της στιγμής”, ανέφερε ο Στεργιόπουλος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Χρήστος Στεργιόπουλος απολογήθηκε σήμερα (23/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επιμένοντας ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» τον Σαχζάτ Λουκμάν, περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, ο ένας από τους δύο δράστες του εγκλήματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, που έχει αποφυλακιστεί μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών. Εν προκειμένω, μεταξύ του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του στην ανθρωποκτονία Διονύση Λιακόπουλου, που πήγαιναν βόλτα με μηχανή, και του Λουκμάν, που πήγαινε για δουλειά με ποδήλατο. «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Κατά τον κ. Στεργιόπουλο, ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο Λουκμάν επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές επιπόλαια για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του 27χρονου εργάτη.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε

Πρόεδρος: Τι σας έκανε να τον χτυπήσετε με μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Ήταν της στιγμής, έγινε ασυναίσθητα. Τον χτύπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που συνέβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κάνει

Κοινό: Μα τον σκότωσες

Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετά το θύμα.

Κατηγορούμενος: Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση είχε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα

Πρόεδρος: Προσπαθήσατε να διαφύγετε, λέει η αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή.

Πρόεδρος: Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι;

Κατηγορούμενος : Το μαχαίρι το είχα μαζί μου για ήταν απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά μου, δούλευα στην πυροσβεστική.

Πρόεδρος: Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος Αυτό δεν το ξέρω.

Πρόεδρος: Είναι περίεργο αυτό.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί αλλά δεν τον ξέρω καλά.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος έμαθε στο δικαστήριο πως οι δράστες της δολοφονίας του παιδιού του μετά από παραμονή έξι ετών στη φυλακή κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι. Η απολογία του θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments