Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο: Ανατροπή για τις αυριανές κινητοποιήσεις

Κλειστά σχολεία αύριο: Ανατροπή για τις αυριανές κινητοποιήσεις
Κλειστά σχολεία αύριο: Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία απευθύνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα μέλη τους.

Κλειστά σχολεία αύριο: Αντίθετες  στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εμφανίζονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας )και ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) αντιδρούν στο νομοσχέδιο που θα φέρει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και καλούν τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στο αυριανό απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν εκτός από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και Ομοσπονδιών. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι όλα τα σχολεία της χώρας θα είναι ανοικτά και έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές όπως κάθε άλλη μέρα του έτους και πως είναι επιλογή του καθενός αν θα απεργήσει ή όχι, είτε είναι δάσκαλος,  είτε είναι καθηγητής.

 Η ανακοίνωση των καθηγητών της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019) αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ έως τη Δευτέρα 23/9/2019 με θέματα:

το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.)

καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Η ανακοίνωση των Δασκάλων της ΔΟΕ:

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Δ.Ε.Θ., ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έδινε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που θα περιελάμβανε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.

Ο Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης από το βήμα της Βουλής, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε προαναγγείλει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου(ανατροπές στα ως τώρα ισχύοντα με εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου των σωματείων, ηλεκτρονική ψηφοφορία ακόμη και για απεργία κ.α.).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πατώντας στην τροπολογία Αχτσιόγλου/ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το 2018, για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος (στις πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές οργανώσεις) βαθαίνει την επίθεση ενάντια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων, με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους.

Το νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε με τον τίτλο του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Η παρέμβαση του κράτους στον συνδικαλιστικό νόμο, προφανώς θεωρείται από την κυβέρνηση …αναπτυξιακό μέτρο.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας (οι οποίες υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 28§1 του Συντάγματος) και ρυθμίζεται νομοθετικά με τον Ν.1264/1982.

Αυτό, στο πλαίσιο λειτουργίας μιας ευνομούμενης πολιτείας, καθιστά εξόφθαλμη κάθε προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, αφού με βάση το προαναφερθέν συνταγματικό-νομικό πλέγμα, αυξημένης τυπικής ισχύος έναντι του κοινού νόμου:

Το Κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς καμιά προηγούμενη άδεια, να συνιστούν οργανώσεις της επιλογής τους, να γίνονται μέλη τους, να συντάσσουν τα καταστατικά και τους κανονισμούς τους, να εκλέγουν ελεύθερα τους αντιπροσώπους τους, να οργανώνουν τα της διαχείρισης και της δραστηριότητάς τους και να καταστρώνουν το πρόγραμμα των ενεργειών τους.

Οι «εργοδότες» (το κράτος στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων) δεν πρέπει να επεμβαίνουν με κανένα τρόπο ή μέσο στη σύσταση, στη λειτουργία ή στη διοίκηση των οργανώσεων των εργαζομένων.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να εναρμονίζονται με όλα τα παραπάνω.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να παρακάμψουν τα καταστατικά των σωματείων, με εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εργασίας να το αποφασίσει, καθιστώντας τον τοποτηρητή της συνδικαλιστικής δράσης (μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών κλπ.), να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων (γενικές συνελεύσεις).

Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στο άρθρο 50 τα οποία πρέπει να απαντηθούν:

Ποια είναι η σκοπιμότητα δημιουργίας ενός τέτοιου μητρώου για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,

αφού ακόμα και ο έλεγχος της αντιπροσωπευτικότητας που, υποτίθεται, πως εξυπηρετεί δεν ανατίθεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην κρατική εξουσία αλλά εναπόκειται στα συμβαλλόμενα μέρη κάθε συλλογικής σύμβασης εργασίας ή και σε τρίτες οργανώσεις, να αμφισβητήσουν την αντιπροσωπευτικότητα ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.1264/1982.

Ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι στρατηγικοί, για την κυβέρνηση, λόγοι που της επιβάλλουν να εισάγει στην ζωντανή συνδικαλιστική πραγματικότητα την, ατομικού και όχι συλλογικού χαρακτήρα, διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ;

Η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 50, με την οποία εισάγεται η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως θα ορίζεται από το καταστατικό της οργάνωσης ή το αρμόδιο όργανο διοίκησής της», σαφέστατα δεν καταργεί την υφιστάμενη διαδικασία λήψης απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Είναι, όμως, υπαρκτός ο κίνδυνος της διαμόρφωσης νοοτροπίας μη συμμετοχής των μελών των οργανώσεων στις γενικές συνελεύσεις αλλά και πιθανής απαίτησής τους οι ψηφοφορίες να διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όλα αυτά, πέρα από το γεγονός ότι δεν προβλέπονται από τα σημερινά καταστατικά, δημιουργούν κίνδυνο «εκφυλισμού» των συλλογικών διαδικασιών.

Αυτό, επίσης, που δεν γίνεται σαφές είναι εάν μεταξύ των ψηφοφοριών που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων (σήμερα απαγορεύεται από τον Ν.1264/1982.).

Τι, πραγματικά, εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη στιγμή που, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπονται οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών στοιχείων από τα αρμόδια καταστατικά τους όργανα;

Αν πρόκειται για έλεγχο προς οργανώσεις που, τυχόν, ενισχύονται με κρατική χρηματοδότηση θα πρέπει αυτό να οριστεί με απόλυτη σαφήνεια.

Η σύγχυση που δημιουργεί η διάταξη αντιμετωπίζοντας με τον ίδιο τρόπο αυτές τις οργανώσεις με εκείνες που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω συμμετοχής τους σε συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία η οικονομική διαχείριση διενεργείται και τώρα από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές που λειτουργούν βάσει ενιαίων κανόνων για όλους τους δικαιούχους τέτοιων προγραμμάτων, πρέπει άμεσα να αρθεί.

Ποιον σκοπό, πραγματικά, εξυπηρετούν οι εξουσιοδοτικές, προς τον εκάστοτε Υπουργό, διατάξεις των παραγράφων 4 και 5;

Διατυπώσεις όπως «με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι δυνατόν να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης», αποτελούν στην ουσία «λευκή επιταγή» και κάνουν ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν ρυθμίσεις με υπουργικές αποφάσεις που θα αποτελέσουν ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των συνδικάτων.

Τα επιχειρήματα περί «δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων» είναι υποκριτικά. Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε.

Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., συμμετέχει δυναμικά στην απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση της μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

19.04.2024 | 22:15

Προσλήψεις 43 γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία

19.04.2024 | 22:00

Καλαφάτης: «Εθνικού περιεχομένου η υποψηφιότητα Μπελέρη - Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά, σκεφθήκαμε εθνικά»

19.04.2024 | 21:50

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

19.04.2024 | 21:35

Πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα: Τι να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί

19.04.2024 | 21:20

«Βολές» Σκυλακάκη: Άστοχος κατά σύστημα ο Κασσελάκης

19.04.2024 | 21:20

Γιατί ακριβαίνει τόσο η βενζίνη – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

19.04.2024 | 21:15

Ουκρανία: Ένα βήμα πριν την ήττα;

19.04.2024 | 21:01

Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

19.04.2024 | 21:15

Ουκρανία: Ένα βήμα πριν την ήττα;

19.04.2024 | 20:34

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν με Αμπντολαχιάν – Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

19.04.2024 | 19:54

AFP: Στοιχεία αποκλιμάκωσης δείχνει η «μετρημένη» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

19.04.2024 | 18:38

Ισραήλ - Ιράν: Κλιμάκωση ή επάνοδος στη "σκιά";

19.04.2024 | 17:24

Ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ;

19.04.2024 | 16:11

Επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική βάση της Χεζμπολάχ

19.04.2024 | 15:45

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν

19.04.2024 | 14:58

Ισραήλ για Ιράν: "Επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να ήταν χειρότερα"

19.04.2024 | 12:25

UNICEF: Ένα παιδί τραυματίζεται ή πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στη Γάζα

19.04.2024 | 11:31

Γερμανία: «Η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε 5-8 χρόνια»

19.04.2024 | 11:10

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ γνώριζαν για το χτύπημα του Ισραήλ – Δεν ενέκριναν την επιχείρηση

19.04.2024 | 11:04

ΟΗΕ: «Μπλόκο» από τις ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης – «Στο χείλος της αβύσσου η Μέση Ανατολή»

19.04.2024 | 11:02

Γιατί η Σαουδική Αραβία βοήθησε το Ισραήλ [vid]

19.04.2024 | 10:20

Μπαρούτι η Μέση Ανατολή: «Αναχαιτίσαμε drones», λέει η Τεχεράνη – «Πυραυλικά πλήγματα» αναφέρουν τα ΜΜΕ

19.04.2024 | 10:06

G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους κατά της Κίνας

19.04.2024 | 09:40

Η Ρωσία έτοιμη για «μάχη» με τις ΗΠΑ στο Σ.Α του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη [vid]

MUST READ

Ελλάδα

Ολυμπιακή Φλόγα: Το Σάββατο στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

19.04.2024 | 18:15

Ελλάδα

Κακοκαιρία Gori: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Θεσσαλίας-Συνεδρίασε το Συντονιστικό υπό τον Κικίλια

Στη Λάρισα βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ως επικεφαλής στη σύσκεψη του Συντονιστικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας

19.04.2024 | 16:29

Ελλάδα

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία - Τι ώρα θα χτυπήσει την Αττική [vid]

Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

19.04.2024 | 16:16

Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Πότε κλείνουν Γυμνάσια, Λύκεια και αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Τι ισχύει για την επανεξέταση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

19.04.2024 | 14:39

Ελλάδα

Πού και πότε θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ψυχρές αέριες μάζες κινούνται από τις Άλπεις στην κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την δημιουργία χαμηλού, το οποίο θα κινηθεί από την Ιταλία στην περιοχή μας το επόμενο 24ωρο. Φαινόμενα βροχών ή/και καταιγίδων θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

19.04.2024 | 13:12

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης προκαλεί πονοκέφαλο στους αριστερούς

13.04.2024 | 10:08

Άδωνις: Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα απογευματινά χειρουργεία

Πολιτική

Μητσοτάκης: Κασσελάκης και Βελόπουλος θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο

11.04.2024 | 10:58

Εθνικές εκλογές το 2027.

Πολιτική

Από πού αντλεί αισιοδοξία ο κ. Κασσελάκης;

12.04.2024 | 16:18

Είναι απόλυτα εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρό του.

Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία χρειάζεται συντριπτική αλλαγή

12.04.2024 | 15:08

"Το μεγάλο στοίχημα, και για εμένα προσωπικά που έχω περάσει από αυτό το Υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την αστυνομία σε μία νέα τροχιά" υποστήριξε

Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Δεύτερο κόμμα στη Μακεδονία η Ελληνική Λύση - Στο 24% η ΝΔ, στο 21% ο Βελόπουλος

11.04.2024 | 16:53

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που καταγράφει την απήχηση των κομμάτων σε επίπεδο Μακεδονίας, η ΝΔ κινείται στο 24% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 21%, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του κόμματος της Λατινοπούλου, το οποίο ξεπερνά το 3%

Πολιτική

Μητσοτάκης: Σχεδιάζουμε βαθιές τομές στο κράτος

12.04.2024 | 00:10

"Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους Αγίους Αναργύρους", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για το Μάτι

Ένοχος για κατάθεση ψευδών στοιχείων ο τότε διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για το Μάτι

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΟΣΕ

Ποιοι εντάχθηκαν στο νέο ΔΣ του Οργανισμού - Τα βιογραφικά τους

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΟΣΕ

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας - Μήνυση για ψευδή κατάθεση από τον Μάνο Δασκαλάκη

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το πώς εντόπισε το μωρό στην κούνια, τις αντιδράσεις της αδελφής της αλλά και τις κινήσεις τις οποίες έκαναν αμέσως μετά.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας – Μήνυση για ψευδή κατάθεση από τον Μάνο Δασκαλάκη

Ολυμπιακή Φλόγα: Το Σάββατο στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ολυμπιακή Φλόγα: Το Σάββατο στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

ΝΔ: Κωδικός "εκλογική συσπείρωση" προς την ευρωκάλπη

Με σύνθημα την πολιτική σταθερότητα και στόχο το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019.

ΝΔ: Κωδικός “εκλογική συσπείρωση” προς την ευρωκάλπη

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά [VID]

Άδωνις: Πάντα το πρωτότυπο κερδίζει το imitation

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά [VID]

Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει ψηφοδέλτιο και θέτει τον πήχη για την κάλπη

Η συγγραφέας Μάρω Δούκα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του αριστερού σχηματισμού.

Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει ψηφοδέλτιο και θέτει τον πήχη για την κάλπη

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο φορολογικός κώδικας και το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο φορολογικός κώδικας και το «καλάθι του νονού»