Ελλάδα

Κρήτη: Εργάτης έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Κρήτη: Εργάτης έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου
Κρήτη: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ηράκλειο εξαιτίας της πτώσης ενός εργάτη στα θεμέλια εργοταξίου.
 Κρήτη: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης ενός εργάτη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης που έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα όταν ένας 32χρονος εργάτης που εκτελούσε έργα ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό από σκαλωσιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, με 4 άνδρες, προκειμένου να ανασύρουν τον άνδρα.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, έσπευσε γιατρός από το Βενιζέλειο και πρόσφερε, στον άτυχο εργάτη, τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο επειδή εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο 32χρονος μεταφέρθηκε εκεί.

Μετά το ατύχημα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο σημείο του εργατικού ατυχήματος, εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του, διαπιστώνοντας ότι το θύμα δεν έκανε χρήση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στον χώρο των εργασιών. 

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό άντρα, 32 ετών, ο οποίος εκτελούσε έργα για την επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Δυστυχώς, δεν ήταν δεμένος, με αποτέλεσμα υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες να πέσει στο φρεάτιο του ασανσέρ στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Στη συνέχεια, μέσα στην ατυχία του προστέθηκε και το γεγονός ότι χρειάστηκε η μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομειακό ίδρυμα, στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το Βενιζέλειο δεν εφημέρευε, αν και γιατρός του Βενιζελείου του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του θέλουν τον 32χρονο εργάτη να έχει επαφή με το περιβάλλον, παρά την σοβαρότητα του ατυχήματος.

Το ΕΚΗ ενημέρωσε και την Τεχνική Επιθεώρηση, προκειμένου να διεξαχθεί αυτοψία στον χώρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments