Ελλάδα

Φωτιά σε επιβατικό πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Φωτιά σε επιβατικό πλοίο στην Ηγουμενίτσα
Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο της ANEK LINES, στο οποίο επιβαίνουν 578 επιβάτες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, δύο άτομα μετέβησαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε επιβατικό πλοίο, το οποίο μεταφέρει 578 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 μέλη πληρώματος. Το “Olympic Champion” της ΑΝΕK LINES επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με την παρέμβαση της πυροσβεστικής να είναι άμεση. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος του λιμενικού, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στο ξέσπασμα της φωτιάς στο πλοίο που εκτελεί δρομολόγια προς την Αδριατική.

πηγή φωτογραφιών: epirusgate.blogspot.com

Ασφαλής επιστροφή στο λιμάνι και εκκένωση

Το λιμενικό έλαβε κλήση λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου για ξέσπασμα φωτιάς στο γκαράζ του Olympic Champion της ΑΝΕΚ. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθυνόταν προς τη Βενετία, ωστόσο η φωτιά οδήγησε στην επιστροφή του. Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια και άμεσα άρχισε η εκκένωσή του αλλά και η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Πριν από λίγη ώρα, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και πλέον θα αρχίσει τις έρευνες ώστε να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε την πυρκαγιά στο γκαράζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικό πρόβλημα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Καθοριστικό ρόλο για την κατάσβεση της φωτιάς έπαιξαν τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου, τα οποία λειτούργησαν άμεσα, διευκολύνοντας στη συνέχεια το έργο της πυροσβεστικής. Άνδρες της υπηρεσίας μπήκαν στο πλοίο αμέσως μετά την εκκένωσή του και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments