Οικονομία

Αλλάζουν όλα για τους οφειλέτες της ΔΕΗ

Αλλάζουν όλα για τους οφειλέτες της ΔΕΗ
ΔΕΗ: Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται σχετικά με τους καταναλωτές που έχουν... ανοιχτούς λογαριασμούς.

ΔΕΗ: Αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, όσον αφορά τους οφειλέτες της ΔΕΗ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά. Ο υπουργός κατέστησε σαφές μεταξύ άλλων ότι οι αλλαγές αυτές θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά την παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν τα χρέη προς τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Γιώργου Στάσση, όσα χρήματα χρωστούν στη ΔΕΗ 1,5 εκατομμύριο πελάτες με οφειλές έως 3.000 ευρώ ο καθένας (συνολικά 402 εκατομμύρια ευρώ), τόσα περίπου είναι και τα χρέη 66.000 πελατών με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση (συνολικά 364 εκατομμύρια ευρώ). Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα αν συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς και οι λεγόμενοι τελικοί πελάτες, (επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, εξοχικά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, καταναλωτές που έχουν μετακινηθεί σε άλλους προμηθευτές, κ.α.).

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Έρχονται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των καταναλωτών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ. “Δεν θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις, αλλά χαμηλότερη προκαταβολή για τις οφειλές στη ΔΕΗ. Θα υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο για τις δόσεις και την προκαταβολή. Παράλληλα, οι πελάτες, μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, θα μπορούν να επιλέξουν τη ρύθμιση που τους συμφέρει, μέσω παραδειγμάτων”.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέστησε σαφές  πως το κράτος δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι είναι γύρω στους 60.000 και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη της επιχείρησης και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

«Θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές. Όχι περισσότερες οι δόσεις δεν θα είναι. Θα μειωθεί η προκαταβολή. Μέχρι εκεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ήταν όχι μόνο αντιθεσμικό να βγω και να μιλήσω για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τελείως επιπόλαιο γιατί θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποια στοιχεία.

Από αυτούς που είναι κοκκινισμένοι βαθιά, τα μισά λεφτά τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ότι αυτοί δεν είναι και ιδιαιτέρως φτωχοί. Εκεί θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τη ΔΕΗ. Δηλαδή, ναι θα υπάρξει ένα νέο πιο απλό, πιο σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα χαριστούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και παριστάνουν ότι δεν έχουν”, τόνισε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments