Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ: Είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το 1974

Χουλουσί Ακάρ: Είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το 1974
Χουλουσί Ακάρ: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπενθύμισε για μια ακόμα φορά την εισβολή στην Κύπρο για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι αυτό δεν πρόκειται απλά για... απειλή.

Χουλουσί Ακάρ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας όπως κάναμε το 1974», ανέφερε σε ομιλία του χθες (2/10) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενος στην αποφασιστικότητα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος, μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην επιθυμία της γειτονικής χώρας για μία σταθερή και μόνιμη λύση για το Κυπριακό, ενώ εξαπέλυσε εκ νέου απειλές σε βάρος της Κύπρου, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των υδρογονανθράκων μιλώντας για «Plan B» και «Plan C» σε σχέση με «ό,τι κάναμε το 1974».

«Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, η ισορροπία και η σταθερότητα θα εξασφαλιστούν στην περιοχή. Έχουμε μία συγκεκριμένη στάση γύρω από τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας Κυπρίων το 1974, δεσμευόμαστε ακόμα ως εγγυήτρια χώρα. Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας.

Πάντα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, της φιλίας και της στρατηγικής συνεργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πάντα εναλλακτικό σχέδιο Β και Γ. Χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή σε καμία περίπτωση. Απλά έτσι εκτιμούμε την κατάσταση με βάση τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας», επανέλαβε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική σχολή με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στη Γαλάζια Πατρίδα, το δόγμα της οποίας περιλαμβάνει πλέον και την Κύπρο. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των περιχώρων της. Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση. Οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα είναι σαφείς» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments