Ελλάδα

Κεφαλονιά: Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία (pics&vids)

Κεφαλονιά: Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία (pics&vids)
Κεφαλονιά: Σοκάρουν οι εικόνες drone που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από το χωριό «Αγία Ευφημία».

Κεφαλονιά: Εκτεταμένα προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τα Ιόνια Νησιά από χθες το βράδυ.Στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου, με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα στο Νύφι, όπου ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (2)

Η Αγια Ευφημία πάλι στις λάσπες (2)

Gepostet von Kefalonia Press am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Αποκαρδιωτικές εικόνες…Καταστρέφονται η Πύλαρος και η Αγία Ευφημία για ακόμη μία φορά μέσα σε 10 ημέρες. Σας παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας. Rodi Kratsa, Stavros Travlos, Τραυλός Σταύρος, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Panagis Kappatos, Μάκης Μονιάς.Video: Παναγής Καβαλλιεράτος

Gepostet von Maria Xytaki am Freitag, 4. Oktober 2019

Λάσπες μπήκαν μέχρι και σε σπίτια

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, οι τόνοι βροχής που έπληξαν την περιοχή, πλημμύρισαν τους δρόμους της τοπικής κοινότητας, με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Για να αδειάσουν οι δρόμοι του χωριού από την λάσπη, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης, έσπασαν το τοιχάκι της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.

Πλημμύρισαν μαγαζιά, έκλεισαν σχολεία

Όλα τα συνεργεία του Δήμου Σάμης μαζί με κατοίκους αλλά και εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Σημειώνεται πως λόγω της κακοκαιρίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, τα σχολεία έκλεισαν , ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές και μαγαζιά. Τέλος καταγράφηκαν κατολισθήσεις, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει στα σπίτια τους για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία ακόμα και πεζών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments