Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Εσπευσμένα στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας: Εσπευσμένα στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μεγαλόνησο και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά και με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών άκουσε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, το ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία. Ωστόσο, η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο για εξορύξεις στα ανοιχτά της Κύπρου, οδηγούν τον υπουργό Εξωτερικών στην Κύπρο για νέες επαφές και συντονισμό με την εκεί ηγεσία.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στην Κύπρο, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών των δύο χωρών, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ΣΕΥ που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου. Ο υπουργός θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τις συναντήσεις του ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments