Ελλάδα

Αποκλειστικές πληροφορίες: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σύλληψη του Έλληνα ψαροντουφεκά στην Τουρκία

Αποκλειστικές πληροφορίες: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σύλληψη του Έλληνα ψαροντουφεκά στην Τουρκία
Πριν από λίγες ημέρες είχε προσπαθήσει να μεταφέρει από την Τουρκία Ιρανούς λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σύλληψη του βιοπαλαιστή ψαροντουφεκά, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που πιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στα παράλια της Τουρκίας όταν προσπαθούσε να μεταφέρει μετανάστες στην Λέσβο. Ο 41χρονος είχε μπει με το σκάφος στα χωρικά ύδατα για να παραλάβει 20 Ιρανούς λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρει στη Μυτιλήνη, αλλά πιάστηκε επ’αυτοφώρο από το λιμενικό της Τουρκίας.

Ο Έλληνας ψαράς με καταγωγή από την βόρεια Εύβοια είχε λάβει εντολή από τον αρχηγό κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, το οποίο εδρεύει στα νότια προάστια της πρωτεύουσας με κάλυμμα δυο επιχειρήσεις, μια μάντρα αυτοκινήτων κι ένα βενζινάδικο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pagenews.gr ο ψαρουντουφεκάς απο την Εύβοια και πατέρας 4 παιδιών πήρε εντολή να μεταφέρει το ανθρώπινο εμπόρευμα από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα από τον φερόμενο ως αρχηγό κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής.

Μάλιστα, όπως λένε στο χωριό του συλληφθέντος, εκείνος φέρεται να δούλευε σε μια από τις δυο επιχειρήσεις του αρχηγού του κυκλώματος που στο παρελθόν τον έχει χρησιμοποιήσει και γι άλλες δουλειές του μεροκάματου. Ο φερόμενος ως Έλληνας διακινητής μεταναστών σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις Τουρκικές Αρχές, δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και στο χωριό του όλοι γνώριζαν με πόσο κόπο προσπαθούσε να προσφέρει τα προς το ζην στην πολυμελή οικογένεια του η οποία ζει σε ένα λυόμενο σπίτι στα ορεινά της βόρειας Εύβοιας.

Βουτούσε με μπουκάλες στο βυθό και όσα ψάρια έπιανε τα πούλαγε στις ταβέρνες και τα ιχθυοπωλεία της περιοχής και δεν έλεγε ποτέ “όχι” σε όποιον του ζητούσε να του κάνει κάποια δουλειά, έστω και για λίγα χρήματα.

Φαίνεται δε ότι η επιρροή που ασκούσε πάνω του ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος ήταν τέτοια που δεν του άφηνε περιθώριο να αρνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews το ίδιο πρόσωπο είναι που μεσολάβησε προκειμένου να εκπροσωπηθεί ο Έλληνας ψαροντουφεκάς από δικηγόρους στο δικαστήριο, αφενός διότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα, αφετέρου για να είναι προσεκτικός στις απαντήσεις που θα δώσει στις ερωτήσεις του Τούρκου εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Έλληνας που κατηγορείται για διακίνηση λαθρομεταναστών με ταχύπλοο που έφερε δύο εξωλέμβιες ισχύος 300 ίππων, επωφεληθείς από το σκοτάδι έφτασε από την Μυτιλήνη στην ακτή του χωριού Γκιουλπιναρ της επαρχίας Αιβατζικ του νόμου Τσανακκαλε και σε ένα βραχώδες μέρος παρέλαβε 20 Ιρανούς λαθρομετανάστες.

Αλλά όταν θέλησε να ξεκινήσει για Μυτιλήνη, βρήκε μπροστά του το τουρκικό λιμενικό και τα έχασε. Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού TCSG 905, TCSG 107 και TCSG 31, υποψιάστηκαν από την πορεία του ταχύπλοου το περικύκλωσαν και τότε εκπλαγείς ο 41χρονος, αν και προσπάθησε να διαφύγει τελικά το TCSG 905 του έκοψε το δρόμο και κατέσχεσε το σκάφος που ονομαζόταν Μαχον ΝΑ 925. Οι Ιρανοί λαθρομετανάστες και ο Έλληνας διακινητής συνελήφθησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments