Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Εκτοξεύεται η αξία των Ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός: Εκτοξεύεται η αξία των Ερυθρόλευκων
Ολυμπιακός: Η εξαιρετική πορεία των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει αντίκτυπο στην αξία των ποδοσφαιριστών.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει γίνει ένα brand name που ανεβάζει τις μετοχές των παικτών, πουλώντας τους ακριβά στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως το όνομα και μόνο δεν είναι αρκετό για να ανέβει η χρηματιστηριακή αξία. Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που την στιγμή που έφτασαν στον Πειραιά η αξία τους εκτοξεύθηκε λόγω των εμφανίσεών τους με τα ερυθρόλευκα.

Πρώτος στη λίστα είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού και μεγάλος απών φέτος, Κώστας Φορτούνης. Παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο στα μέσα του καλοκαιριού, η αξία του βρίσκεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» στους 14 μήνες του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, η αξία του Φορτούνη ανέβηκε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τεράστια άνοδο για τους Μεντί Καμαρά και Παπέ Σισέ. Ο πρώτος ήρθε το καλοκαίρι του 2018 με αξία 800.000 ευρώ και σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο η αξία του έχει εκτοξευτεί στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σισέ τον Δεκέμβριο του 2017 είχε τιμή 800.000, ένα χρόνο μετά πήγε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη η άνοδος και για τον Λεονάρντο Κούτρη. Τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα η αξία του είναι στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τσιμίκας τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 1,75 εκατομμύρια ευρώ και τώρα έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος δεν βγαίνει από την ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς καθώς ο Πορτογάλος τον θεωρεί απαραίτητο για το σύστημα της ομάδα, έφτασε στον Πειραιά από τον Πανιώνιο με τιμή 1 εκατομμύριο ευρώ. Μέσα σε 6 μήνες διπλασίασε την τιμή του και συνεχίζεται η άνοδος, αφού πλέον είναι και διεθνής.

Συνεχής ανοδική πορεία για Μπουχαλάκη και Ομάρ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, αν κι εκείνος δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερό ρυθμό. Ωστόσο ο Κρητικός άσος, έχει βελτιωθεί με αποτέλεσμα να βρει θέση και στην Εθνική Ελλάδας. Παράλληλα τον Σεπτέμβριο του 2017, που ήταν στη Νότιγχαμ, η αξία του ήταν στις 800.000 ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2018, στον Ολυμπιακό πια, πήγε στο 1,25 εκατομμύρια ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλαγμένος κατά πολύ και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τον Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι ανάλογο έγινε και στην αξία του. Τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ισοφαρίζοντας την τιμή που είχε το 2016.

Ζοσέ Σα: Τα 3,5 εκατομμύρια και η Εθνική

Τον Αύγουστο του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την απόκτηση τερματοφύλακα, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη στον Ανδρέα Γιαννιώτη. Υπέδειξε τον Ζοσέ Σα, κάτι βολικό, αφού ήταν και στο πελατολόγιο του Ζόρζε Μέντες. Η τιμή του στο χρηματιστήριο ήταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με θέση στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας και φουλ ανοδική τάση στις μετοχές του.

Ντανιέλ Ποντένσε: Τρομερή άνοδος σε 3 μήνες

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ήδη ένα δυνατό χαρτί, αλλά δεν είχε και μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ήρθε στον Ολυμπιακό, βρήκε ρυθμό και τον Μάιο του 2019 η τιμή του ήταν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και μέσα σε 3 μήνες πήγε στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Και με κλήσεις από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments