Ελλάδα

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη κάνουν 7 χρόνια μάθημα σε container

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη κάνουν 7 χρόνια μάθημα σε container
Θεσσαλονίκη: Αίτημα των μαθητών και των γονέων τους είναι να βρεθεί κτήριο για να στεγαστεί το σχολείο και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο τωρινό σχολείο.

Θεσσαλονίκη: Για ακόμη μια χρονιά, με προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Στο ίδιο έργο θεατές οι 220 μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης , καθώς και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με την κατάληψη του “σχολείου” τους. Εδώ και χρόνια οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ σε οικόπεδο του ΤΑΙΠΕΔ, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πριν από 7 χρόνια, οι μαθητές είχαν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να κάνουν για τρεις μήνες μάθημα σε αυτά τα kibo, αφού το σχολείο του στην Κριεζώτου κρίθηκε ακατάλληλο. Όπως αποδείχθηκε η λύση αυτή δεν ήταν προσωρινή αλλά η μόνιμη. Αίτημα των μαθητών και των γονέων τους είναι να βρεθεί κτήριο για να στεγαστεί το σχολείο και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο τωρινό σχολείο.

Τα παιδιά θέλουν να δημιουργηθεί ένα στέγαστρο για να καλύπτονται από τη βροχή όταν βγαίνουν διάλειμμα και να βελτιωθεί η θέρμανση καθώς η υπάρχουσα δεν μπορεί να τα ζεστάνει επαρκώς. Ζητούν ακόμη κυλικείο και αίθουσες για τα μαθήματα κατεύθυνσης που σήμερα γίνονται στην μοναδική αίθουσα υπολογιστών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Όπως σημειώνουν οι μαθητές η λύση θεωρήθηκε προσωρινή όμως μετατράπηκε σε μόνιμη. Κάνουν λόγο για αδιαφορία από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μετρό και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη για περίπου μία εβδομάδα.

«Οι πάντες είναι γνώστες του προβλήματος» τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γρηγόρης Κυριζόπουλος. Αναφερόμενος στις κατά καιρούς υποσχέσεις που έμεινα λόγια, σημείωσε ότι «η μοναδική λύση, είναι η τοποθέτηση 2 kibo και κάποιων στεγάστρων, τα οποία θα βοηθήσουν αφάνταστα, έστω προσωρινά».

Για τα προβλήματα ενημερώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου οι οποίοι επισκέφτηκαν τον χώρο και συνομίλησαν με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και με καθηγητές. Η κ. Ακριτίδου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την τοποθέτηση των δύο καινούργιων κοντέινερ αλλά και των στεγάστρων. Όπως τόνισε «η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν δίνει άδεια ούτε για τα kibo ούτε για τα στέγαστρα». «Η προσπάθεια για να βρεθεί λύση, έχει ξεκινήσει. Δε μπορώ όμως να υποσχεθώ κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments