Τεχνολογία

Προσοχή: Αυτό το λογισμικό που έχουμε όλοι στον υπολογιστή μας πρέπει να διαγραφεί άμεσα

Προσοχή: Αυτό το λογισμικό που έχουμε όλοι στον υπολογιστή μας πρέπει να διαγραφεί άμεσα
Σημαντική ανακοίνωση από τη Microsoft, όσον αφορά τα κενά ασφαλείας που εντοπίστηκαν σε πασίγνωστο λογισμικό.

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε στις αρχές του μήνα η Microsoft, αναδεικνύοντας σημαντικά κενά ασφαλείας στο λογισμικό ενός πασίγνωστου λογισμικού. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βγήκε μία επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας ώστε να διορθωθεί ένα κενό στον Internet Explorer, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει “δούρειο ίππο” για τους χάκερ. Το εν λόγω κενό ανακαλύφθηκε από μηχανικό της Google και ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές των χρηστών. Η Microsoft θεωρεί ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες ώστε να “παγιδεύονται” ανυποψίαστοι χρήστες.

Το κενό που ανακαλύφθηκε είναι άκρως σημαντικό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η Μicrosoft συνηθίζει να κυκλοφορεί ενημερώσεις τέτοιου είδους ανά μήνα, αλλά η νέα ανακάλυψη την οδήγησε στο να βγάλει έκτακτο update. Μπορεί η χρήση του κάποτε δημοφιλέστατου Internet Explorer να έχει πια μειωθεί αισθητά, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τον Εdge, ωστόσο θεωρήθηκε επιβεβλημένο το να ενημερωθεί το 8% των χρηστών.

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα αφορά τις εκδόσεις 9 έως 11 του Internet Explorer και συμβούλευσε τους συχνούς χρήστες του browser να «κατεβάσουν» την ενημέρωση ασφαλείας στον υπολογιστή τους.

Το μήνυμα που δεν… πρέπει να δείτε στο WhatsApp

Oι χρήστες της εφαρμογής WhatsApp βρίσκονται σε αρκετά μεγάλο κίνδυνο, καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Sun», χάκερ έχουν βρει τρόπο να «εισβάλουν» στην εφαρμογή και κατ’ επέκταση στα κινητά τηλέφωνα κλέβοντας προσωπικά δεδομένα. Ούτως ώστε να αποφευχθεί αυτό, η Facebook που αποτελεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία της συγκεκριμένης εφαρμογής εξέδωσε, όπως αναφέρει το εν λόγω Μέσο, ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει τους χρήστες να προχωρήσουν σε ενημέρωση λογισμικού του WhatsApp ώστε η εφαρμογή να θωρακιστεί πλήρως απέναντι στους ανεπιθύμητους «εισβολείς».

Το πρόβλημα στο λογισμικό του WhatsApp εντοπίστηκε από έναν ανώνυμο ερευνητή του κυβερνοχώρου με το ψευδώνυμο «Awakened». Τώρα όσον αφορά το πως γινόταν το χακάρισμα στο λογαριασμό του εκάστοτε χρήστη; Οι χάκερ στέλνουν ένα GIF φορτωμένο με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί στους χρήστες του της εφαρμογής. Το θύμα πρέπει απλά να ανοίξει τη γκαλερί στο WhatsApp για να στείλει μια εικόνα για να ενεργοποιηθεί η επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments