Video

Απίθανο τι κοινό έχουν τα χταπόδια και οι άνθρωποι

Απίθανο τι κοινό έχουν τα χταπόδια και οι άνθρωποι
Τα χταπόδια έχουν περισσότερα κοινά με τον άνθρωπο από όσα νομίζουμε.

Η παρακολούθηση των ζώων ενδιαφέρει πολύ τους επιστήμονες. Η αναζήτηση κοινών σημείων στη συμπεριφορά ανθρώπων και ζώων μπορεί να αποδεχθεί χρήσιμη στο μέλλον. Τα ζώα που έχουν μάτια και κόκκινο αίμα είναι αποδεδειγμένο ότι κοιμούνται. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ο μοναδικός που βλέπει όνειρα στον ύπνο του.  Τα άλογα, οι σκύλοι αλλά και οι αγελάδες μπορούν να ονειρευτούν. Αν έχετε σκύλο και αυτός γαβγίζει στον ύπνο του, τότε μάλλον βλέπει κάποιο όνειρο.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι και τα ψάρια κοιμούνται, αλλά ο ύπνος τους έχει μικρότερη διάρκεια από του ανθρώπου.. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε αν βλέπουν όνειρα. Αυτό που σίγουρα ονειρεύεται είναι το χταπόδι. Η παρατήρηση έγινε στο Χταπόδι Χάιντι, μέσα στη γυάλα της. Το γιγαντιαίο χταπόδι άλλαζε χρώματα κατά τη διάρκεια του ύπνου της, μιμούμενη τις αλλαγές του δέρματος της όταν κυνηγάει την τροφή της.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, το χταπόδι αλλάζει πολλά χρώματα κάτι όπως φαίνεται συμβαίνει όταν βλέπει κάποιο όνειρο. Το χταπόδι βιώνει κάποιες καταστάσεις που αποτυπώνονται στον ύπνο του. Για παράδειγμα κάτι ανάλογο παθαίνει ο άνθρωπος όταν μιλάει στον ύπνο του. Το ίδιο ισχύει και για το γάβγισμα του σκύλου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τη συμπεριφορά του χταποδιού στον ύπνο του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments