Τεχνολογία

Fortnite: Αυτό είναι το νέο τρέιλερ για το πιο εθιστικό παιχνίδι (vid)

Fortnite: Αυτό είναι το νέο τρέιλερ για το πιο εθιστικό παιχνίδι (vid)
Fortnite: Το δημοφιλές video game, που από την κυκλοφορία του το 2017, κάνει πάταγο έριξε «μαύρο» στη 10η σεζόν του. Τι συνέβη και ποιο το μέλλουν του Fortnite.

Fortnite: Αν και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 το παιχνίδι της εταιρείας Epic Games έχει φτάσει να είναι σήμερα στην πρώτη θέση προτίμησης των gamers όλου του κόσμου μιας και τουλάχιστον 130 εκατομμύρια χρήστες! ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με αυτό. Μέχρι και διάσημοι αθλητές εμφανίζονταν να έχουν εθιστεί σε αυτό. Όπως τον Απρίλιο του 2018 όταν σε πανηγυρισμό γκολ ο Γκριεζμάν έκανε τον περίφημο “TheLDance”, που σημαίνει “Take the Loss”. Έναν από τους πλέον γνωστούς χορούς του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fortnite. Αλλά και ο Μεζούτ Οζίλ έχει δημοσιοποιήσει την τρέλα του για το Fortnite.

Ένα παιχνίδι το οποίο παρόλο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω έχει διεισδύσει στις μικρότερα ηλικιακές ομάδες και κυρίως στα παιδιά από 7 έως και 12 ετών, αλλά και σε ενήλικες, οι οποίοι αφιερώνουν αρκετές ώρες της καθημερινότητάς τους μπροστά από μια οθόνη παίζοντας μανιωδώς. Μόλις χθες οι ιθύνοντες του παιχνιδιού έριξαν «μαύρο» στο παιχνίδι. Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε το Fortnite στην 10η σεζόν του κυριάρχησε στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο με εξειδίκευση και μη.

Σε ό,τι αφορά στο ίδιο το παιχνίδι, η αιφνίδια διακοπή του συντελέστηκε σύμφωνα με τα προαναγγελθέντα από την Epic Games. Όλοι περίμεναν την έναρξη του 11ου κύκλου, αλλά αντί γι’αυτό ήρθε το τέλος, όταν μετά από μια κολοσσιαία έκρηξη απέμεινε μόνο η μαύρη τρύπα.

Βέβαια, οι απανταχού gamers του παιχνιδιού έχουν τη χαρά να δουν το νέο τρέιλερ του επόμενου κεφαλαίου. Σε αυτό οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους διαφορετικά όπλα και δυνατότητες ενεργειών, εξελιγμένα και πειστικά πέρα από κάθε προηγούμενη εμπειρία. Επισήμως θα ονομάζεται Fortnite Chapter 2, Season 1. Το τρέιλερ αφορά στο Battle Pass του Fortnite για την επόμενη σεζόν. Πολλές βάρκες, με τις οποίες οι παίκτες θα μπορούν να γυρίζουν το νησί το οποίο έχει αλλάξει και θα μπορούν να πυροβολούν παίκτες σε άλλες βάρκες. Σε άλλο σημείο του παιχνιδιού σύμφωνα με το τρέιλερ μπορεί να δει κανείς έναν παίκτη να βουτάει σε ένα ποτάμι. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν πλέον να κολυμπήσουν αντί να κινούνται αργά μέσα στο νερό

Στο τέλος του τρέιλερ του νέου Fortnite φαίνεται ότι οι παίκτες θα μπορούν να βοηθήσουν συμπαίκτες τους. Tο πιο πιθανό σενάριο είναι η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Οι Πέμπτες άλλωστε είναι οι αγαπημένες μέρες των δημιουργών του Fortnite για να αρχίζουν τις σεζόν.

Τι είναι το Fortnite

Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με αρκετή δράση και περιλαμβάνει δυο ειδών το Fortnite:Save the world και το Fortnite: Battle Royal. Στο πρώτο υπάρχουν τέσσερις παίκτες που πολεμάνε ζόμπι και άλλα τέρατα και προστατεύονται φτιάχνοντας οχυρά ενώ στο δεύτερο οι 100 παίκτες που παίζουν πρέπει να πολεμήσουν μεταξύ τους και στο τέλος να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Το Fortnite Battle Royal είναι ένας συνδυασμός του παιχνιδιού minecraft – φτιάχνει ο παίκτης οχυρά και πόλεις- και της σειράς ταινιών Hanger Games (Αγώνες πείνας) εκεί όπου 12 αγόρια και 12 κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών είναι αναγκασμένα να αγωνιστούν μέχρι θανάτου μέχρι να υπάρξει ένας εναπομείναντας νικητής.

Έτσι, στο Fortnite Battle Royal 100 παίκτες πέφτουν από ένα ιπτάμενο λεωφορείο σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο μέχρι το τέλος να μείνει μονάχα ένας ζωντανός που θα είναι και ο νικητής. Για να γίνει αυτό ψάχνουν για όπλα, φτιάχνουν οχυρώσεις. Ανάλογα με τον παίκτη άλλος θα είναι επιθετικός άλλος θα προτιμήσει τις συμμαχίες ενώ άλλοι θα κρυφτούν και θα επιτεθούν αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Κέρδη 3,5 δις δολαρίων για την εταιρεία

Το να «κατεβάσει» κανείς την εφαρμογή του παιχνιδιού δεν κοστίζει και το Fortnite υποστηρίζεται από όλες τις πλατφόρμες και τα smartphones, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μεγάλη του επιτυχία. Ο παίκτης μπορεί να παίξει από 20 λεπτά όσο διαρκεί περίπου μια πίστα μέχρι όσες ώρες αντέχει γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς αφού πολλά παιδιά ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις ώρες ημερησίως μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Σύμφωνα με στοιχεία το Fortnite έχει αποφέρει στην εταιρεία έσοδα άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως που προέρχονται από τις αγορές όχι όπλων αλλά αξεσουάρ ώστε ο παίκτης να δείχνει όσο πιο όμορφος ή cool γίνεται έναντι των αντιπάλων του.

Για το λόγο αυτό ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν γιατί εάν έχουν συνδέσει την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα με την κονσόλα ή το smartphone στο οποίο έχει κατέβει η εφαρμογή του παιχνιδιού είναι σχεδόν σίγουρο πως το παιδί θα προβεί σε αγορές. Κι αν πριν μερικά χρόνια οι γονείς είχαν να αντιμετωπίσουν τη «φυλή των emo» τώρα θα πρέπει να τα βάλουν με εκείνη των Fortniters που ασχολούνται με το δημοφιλές παιχνίδι.

Μεταξύ των οποίων και διάσημοι αθλητές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες οι οποίοι επιδίδονται κυρίως στις χορευτικές κινήσεις των καρτούν του παιχνιδιού. Από τους πλέον διάσημους παίκτες του Fortnite είναι ο «Ninja» ή κατά κόσμον Τάιλερ Μπλέβινς ο οποίος σε ηλικία 26 ετών= θεωρείται ο μεγαλύτερος gamer του Fortnite που κερδίζει περισσότερα από 500.000 δολάρια το μήνα παίζοντας και σχολιάζοντας το fortnite μέσα από το κανάλι του στο youtube το οποίο έχει μέχρι σήμερα 10 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο ίδιος ασχολείται τουλάχιστον 10 με 13 ώρες την ημέρα και θεωρείται ο καλύτερος Αμερικανός gamer του διάσημου παιχνιδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments