Πολιτική

Ποιος πρώην υπουργός Οικονομικών θέλει να πάρει τη θέση του Στουρνάρα;

Ποιος πρώην υπουργός Οικονομικών θέλει να πάρει τη θέση του Στουρνάρα;
Μια περίεργη αμφισβήτηση του Γιάννη Στουρνάρα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια να αναφέρουν ότι πολλοί θέλουν την καρέκλα του κεντρικού τραπεζίτη.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τον Γιάννη Στουρνάρα και τα σενάρια περί της ανανέωσης ή όχι της θητείας του στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Για την ακρίβεια συμβαίνει το παράδοξο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε τελικά να τον απομακρύνει από την ΤτΕ, τώρα κάποιοι να καλοβλέπουν τη θέση του διοικητή στην κεντρική τράπεζα και, αγνοώντας τα όσα έκανε τράβηξε ο κεντρικός τραπεζίτης τα προηγούμενα χρόνια, βάζουν πονηρά θέμα μη ανανέωσης της θητείας του.

Σημειωτέον ότι ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε σκληρό πόλεμο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί δεν συναίνεσε στο παραμικρό στα οριακά πολιτικά παιχνίδια που εκείνη έκανε το 2015 και ο ίδιος ήταν σταθερά υπέρμαχος της παραμονής στο ευρώ και της αποφυγής οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να οδηγούσε στο Grexit.

Το πλέον αξιοπερίεργο είναι ότι ένας από τους τωρινούς πολέμιους του κ. Στουρνάρα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν έπρεπε να του δοθεί ούτε η πρώτη θητεία! Στην πραγματικότητα παραδέχεται δηλαδή ότι δεν τον πτοεί ούτε καν το γεγονός ότι διαψεύστηκε οικτρά από τα γεγονότα , καθώς ο κ. Στουρνάρας συνέβαλε καθοριστικά για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και άρα ανταποκρίθηκε στο ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο.

Το ερώτημα βέβαια, λένε οι πιο υποψιασμένοι, είναι εάν πρόκειται απλώς για μία γενική πολιτική άποψη που έχει ο κ. Κακλαμάνης ή για προσπάθεια να ανοίξει το δρόμο σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments