Video

Υπολοχαγός Νατάσσα: Ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωταγωνίστρια [vid]

Υπολοχαγός Νατάσσα: Ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωταγωνίστρια [vid]
Υπολοχαγός Νατάσσα: Ποιο ήταν αρχικά το όνομα της θρυλικής ταινίας της Finos Film.

Υπολοχαγός Νατάσσα: Το έπος του ’40 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες συγγραφείς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες, οι οποίοι μετέφεραν Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 στη μεγάλη οθόνη. Μία από αυτές τις ταινίες, που βλέπουμε κάθε χρόνο στην ελληνική τηλεόραση είναι η “Υπολοχαγός Νατάσσα”.

Υπάρχουν όμως κάποιες άγνωστες ιστορίες από τις ελληνικές πολεμικές ταινίες. Στην εκπομπή “Ευτυχείτε”, παρουσιάστηκε ένα βίντεο, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε αρχικά να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Υπολοχαγός Νατάσσα”.

«Η ιστορία της ταινίας “Υπολοχαγός Νατάσσα” κρύβει πολλές άγνωστες λεπτομέρειες. Υπήρξε για την Finos Film η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Αρχικά, ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωταγωνίστριά του. Γιατί πίστευε ότι αυτές οι ταινίες είναι λίγο πιο αντρικές.

Όταν πλέον συναντήθηκαν μετά από πιέσεις της Finos Film, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Φώσκολος αποφάσισαν να γυρίσουν την ταινία “Υπολοχαγός Ναυσικά”. Το όνομα, όμως, δεν άρεσε καθόλου στην Αλίκη, όπου τελικά έπεισε τον μεγάλο σεναριογράφο να το αλλάξουν σε “Υπολοχαγός Νατάσσα”», αναφέρεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments