Αθλητισμός

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Το παιχνίδι της χρονιάς στο Άνφιλντ [vid]

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Το παιχνίδι της χρονιάς στο Άνφιλντ [vid]
Λίβερπουλ - Άρσεναλ: Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη χθες βράδυ στο Άνφλιντ, με την Λίβερπουλ να επικρατεί της Άρσεναλ στην διαδικασία των πέναλτι στην φάση των "16" του Λιγκ Καπ Αγγλίας μετά μια εκπληκτική κανονική διάρκεια όπου σημειώθηκαν δέκα γκολ.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Ίσως το παιχνίδι της χρονιάς. Το Άνφιλντ δεν σταμάτησε να πανηγυρίζει γκολ χθες βράδυ, με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ να παρουσιάζουν εκπληκτικό θέαμα. Εξαρχής ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζευγάρια της κλήρωσης για την φάση των “16” του Λιγκ Καπ Αγγλίας, ωστόσο ουδείς δεν περίμενε να παρακολουθήσει τέτοια εξέλιξη. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν φουλ επιθετικές, ωστόσο ούτε οι ίδιες περίμεναν αυτό που ακολούθησε.

Ο χορός των γκολ ξεκίνησε νωρίς με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων, Σκοντράν Μουστάφι να στέλνει στο 6′ άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η αντίδραση της Άρσεναλ ήρθε σχετικά άμεσα με τον Τορέιρα να ισοφαρίζει με όμορφη ενέργεια στο 19′ ανεβάζοντας την κακή ψυχολογία των συμπαικτών του. Η Λίβερπουλ χωρίς καλά καλά να το καταλάβει βρέθηκε μέσα σε μισή ώρα πίσω στο σκορ και μάλιστα με προβάδισμα δύο τερμάτων για την Άρσεναλ. Ο νεαρός Γκάμπριελ Μαρτινέλι ανέλαβε να ηγηθεί της επίθεσης των Λονδρέζων και με δύο όμορφα τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 χαρίζοντας όνειρα πρόκρισης στην ομάδα του.

Το παιχνίδι ωστόσο ακόμη δεν είχε δείξει σχεδόν τίποτα. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ με τον Μίλνερ κατάφερε να μειώσει στο σκορ μπαίνοντας ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά… εκτοξεύθηκε.  Η αρχή έγινε στο 54′ με την Άρσεναλ να κάνει το 2-4 με τον Μάιτλαντ- Νάιλς, με τον Τσάμπερλειν τέσσερα λεπτά αργότερα να απαντά για λογαριασμό των “Κόκκινων”. Κάπου εκεί ανέλαβαν οι επιθετικοί των ομάδων με τους Οριγκί και Γουίλοκ να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ σε 4-5, με την Άρσεναλ να διατηρεί στα χέρια της το φινάλε. Εκεί ο Ντιβόκ Οριγκί προκάλεσε πανζουρλισμό στο Άνφιλντ, καθώς ο Βέλγος στο 94′ κατόρθωσε να στείλει με το γκολ του το παιχνίδι στην παράταση.

Με το παιχνίδι να οδηγείται κατ’ ευθείαν στην διαδικασία των πέναλτι, η Λίβερπουλ έχοντας το μομέντουμ κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση. Μοιραίος για την Άρσεναλ ο Ντάνι Θεμπάγιος, με τον Κέλεχερ να κερδίζει τον Ισπανό χαφ αποκρούοντας την εκτέλεση χαρίζοντας στους “Κόκκινους” την μεγάλη νίκη σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments