Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: “Τα πανεπιστήμια είναι δυστυχώς τα μεγάλα θύματα των μνημονίων»

Γιάνης Βαρουφάκης: “Τα πανεπιστήμια είναι δυστυχώς τα μεγάλα θύματα των μνημονίων»
Γιάνης Βαρουφάκης: "Η πανεπιστημιακή παιδεία είναι θεμέλιος λίθος της βιωσιμότητας μιας χώρας" ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Γιάνης Βαρουφάκης: “Τα πανεπιστήμια τα χρόνια των μνημονίων είναι τα μεγάλα θύματα” ανέφερε απόψε σε εκδήλωση των φοιτητών DiΕΜ25 του ΑΠΘ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. Ο κ Βαρουφάκης μίλησε στο αμφιθέατρο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στην εκδήλωση με θέμα “Πανεπιστήμιο: από το άσυλο στην αγορά”.

“Η πανεπιστημιακή παιδεία είναι θεμέλιος λίθος της βιωσιμότητας μιας χώρας” ανέφερε ο κ Βαρουφάκης, αλλά στην χώρα μας “δυστυχώς τα πανεπιστήμια τα χρόνια των μνημονίων, που συνεχίζονται και σήμερα με το 4ο, είναι ένα από τα τεράστια θύματα”.

“Ο αριθμός των φοιτητών έχει αυξηθεί 16%, η χρηματοδότηση των ΑΕΙ έχει μειωθεί 58%.Πέραν αυτού έχουμε μια επέλαση εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου από μια χυδαία εμπορευματοποίηση που ξεκινάει απ έξω και εισβάλλει λίγο λίγο με τις μετρήσεις,τις ψεύτικες ποσοτικές αξιολογήσεις. Έχουμε την κατάργηση του ασύλου χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφορά πέραν του ότι οι αστυνομικοί επιφορτώνονται μ ένα έργο που δεν τους ανήκει και δεν τους αξίζει, δεν είναι καλό ούτε για τους αστυνομικούς ούτε για το πανεπιστήμιο” ανέφερε ο κ Βαρουφάκης.

Μιλώντας πριν την εκδήλωση στους δημοσιογράφους είπε ότι “ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε με τους φοιτητές, δεν ήρθαμε να πούμε τι πρέπει να γίνει. Θα εκθέσουμε τις απόψεις μας, θέλουμε ν ακούσουμε. Το ΜέΡΑ25 -πρόσθεσε- έχει ένα ζωντανό διάλογο με την νεολαία,το πανεπιστήμιο είναι προνομιακός χώρος για πολλούς από εμάς αλλά είναι κι ένας χώρος που υποβαθμίζεται συνέχεια για όλο τον ελληνικό λαό και γι αυτό είμαστε εδώ να τον αναβαθμίσουμε μέσα από το διάλογο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments