Πολιτική

Κώστας Τασούλας: «Δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας με την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου»

Κώστας Τασούλας: «Δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας με την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου»
Κώστας Τασούλας: Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε απαντητική επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση Δ. Τζανακόπουλου - Π. Πολάκη από την Προκαταρκτική Επιτροπή.

Κώστας Τασούλας: Με επιστολή απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα ζητήματα που έθεσε αναφορικά με την απόφαση να εξαιρεθούν από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης.

«Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της», επισημαίνει ο Κώστας Τασούλας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Ααναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης δύο μελών της. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει επίσης ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

«Επισημαίνω και πάλι επ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments