Ελλάδα

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο πίσω από την ΑΣΟΕΕ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο πίσω από την ΑΣΟΕΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο πίσω από το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αυτή την ώρα οι άνθρωποι της αστυνομίας πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εκκενωθεί άλλο ένα κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου επί των οδών Μαυροματαιων και Δεριγνυ στο Πεδιον του Αρεως.

Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και είχε καταληφθεί εδώ και 10 χρόνια από  άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις έντονες αστυνομικές δυνάμεις.Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές. Έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ δύο γυναίκες και δύο άνδρες που βρέθηκαν μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια στην περιοχή. Συγκεκριμένα την Τετάρτη [30/10] μέλη του αναρχικού χώρου έβαλαν φωτιές σε κάδους και έκλεισαν για λίγη ώρα την Πατησίων και φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους ταραξίες και έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά. Κάποιοι προκάλεσαν και φθορές σε κοντινά καταστήματα σπάζοντας τζαμαρίες.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments