Ελλάδα

Γιαννιτσά: “Μπλόκο” των κατοίκων σε λεωφορείο με πρόσφυγες [vid]

Γιαννιτσά: “Μπλόκο” των κατοίκων σε λεωφορείο με πρόσφυγες [vid]
Γιαννιτσά: Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εμποδίσουν ένα λεωφορείο με πρόσφυγες και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Γιαννιτσά: Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην περιοχή των Γιαννιτσών. Τρία ξενοδοχεία της περιοχής περίμεναν 100 πρόσφυγες. Οι μετανάστες που προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και μεταφέρονται στην ενδοχώρα στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των δομών, επρόκειτο να φτάσουν αργά τη νύχτα στα Γιαννιτσά.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Αρκετοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν σε μια διασταύρωση προκειμένου να εμποδίσουν το λεωφορείο να φτάσει σε μια από τις ξενοδοχειακές μονάδες. Μάλιστα, τόνιζαν ότι αν χρειαστεί μπορεί να μείνουν και όλο το βράδυ για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας logospellas.gr ανάρτησαν και πανό που έγραφε: Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες. Επί τόπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ όταν εμφανίσθηκε λεωφορείο με πρόσφυγες προκλήθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους, ενώ τελικά, το πούλμαν απομακρύνθηκε και έφτασε στον προορισμό του.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τα πνεύματα ηρέμησαν περίπου στις δύο τα ξημερώματα. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες, που ήταν στη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας. Άλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments