Τεχνολογία

Τέλος στα emojis με σεξουαλικό περιεχόμενο από Facebook και Instagram

Τέλος στα emojis με σεξουαλικό περιεχόμενο από Facebook και Instagram
Emojis: Σημαντικές αλλαγές στα μικρά εικονίδια στις συνομιλίες των Facebook και Instagram επιβάλουν οι υπεύθυνοι των εφαρμογών απαγορεύοντας τη χρήση όσων έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Emojis: Στην απαγόρευση της χρήσης εικονιδίων περιεχομένου που ζητάει ή προσφέρει γυμνές εικόνες, σεξ ή σεξουαλικούς συντρόφους ή σεξουαλικές συζητήσεις μέσω συνομιλίας προχωρούν Facebook και Instagram. Επιπρόσθετα, απαγορεύεται και η χρήση emojis με σεξουαλικό υπονοούμενο, με τους ιδιοκτήτες των εφαρμογών να τάσσονται κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η νέα οδηγία δεν αφορά μεμονωμένα emojis, όπως το ροδάκινο και η μελιτζάνα, αλλά η χρήση τους σε συζητήσεις σεξουαλικού τύπου. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση emoji για την κάλυψη γυναικείων θηλών, γεννητικών οργάνων και γυμνών οπισθίων απαγορεύεται, καθώς και κάθε link ή πληροφορία που οδηγεί σε πορνογραφικό ή γενικότερα ενήλικο περιεχόμενο.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρχει σε πρώτο βαθμό προειδοποίηση, ενώ όσοι δεν συνετιστούν θα δουν τους λογαριασμούς τους να καταργούνται. Μοναδική εξαίρεση θα είναι η χρήση πλατφορμών «για τη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση». Facebook και Instagram συνεχίζουν να πραγματοποιούν αλλαγές σε διάφορους τομείς των εφαρμογών εξετάζοντας κατά καιρούς τον τρόπο λειτουργίας τους. Αρκετές αλλαγές επίσης τον τελευταίο καιρό προκύπτουν και με τα προσωπικά δεδομένα των δισεκατομμυρίων χρηστών που δρουν καθημερινά στις δύο εφαρμογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments