Πολιτική

Βουλή: Κατατέθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο -Τι προβλέπει για τα στημένα, τη βία και τις ΠΑΕ

Βουλή: Κατατέθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο -Τι προβλέπει για τα στημένα, τη βία και τις ΠΑΕ
Βουλή: Το νομοσχέδιο με τίτλο «κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις», θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Πέμπτη.

Βουλή: Κατατέθηκε σήμερα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που περιλαμβάνει στις βασικές διατάξεις την αντιμετώπιση των στημένων, της βίας, την εποπτεία των ΠΑΕ καθώς και άλλες ρυθμίσεις. Το νομοσχέδιο με τίτλο «κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις», θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Πέμπτη 7/11, στις 16:00, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επιστρέφει αύριο το βράδυ από το Κατοβίτσε όπου βρίσκεται, για το παγκόσμιο συνέδριο του WADΑ.

Οι επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 11/11 και την Τετάρτη 13/11, ενώ στη συνέχεια το Σχέδιο Νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 6 μέρη, όπου το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην Σύμβαση Macolin για τη χειραγώγηση αγώνων, το δεύτερο μέρος αφορά σε επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας, το τρίτο μέρος περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ομοσπονδιών, το τέταρτο μέρος αφορά στην εναρμόνιση των διατάξεων για την εποπτεία των αθλητικών ανώνυμων εταιριών, αλλά και την δυνατότητα απόσπασης στη ΓΓΑ και τους εποπτευόμενους φορείς της, των Ολυμπιονικών που είναι διορισμένοι στο δηµόσιο τομέα λόγω συναφούς αντικειμένου και η αξιοποίησή τους ως πρεσβευτές του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Τέλος, το πέμπτο μέρος αφορά στην κύρωση του νέου καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), η οποία από Ν.Π.Δ.Δ. μετατρέπεται σε Ν.Π.Ι.Δ., ενώ το έκτο μέρος περιέχει διατάξεις αρμοδιότητας τομέα Πολιτισμού.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments