Πολιτική

Novartis: Την Πέμπτη η συνέχεια της προανακριτικής – Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Novartis: Την Πέμπτη η συνέχεια της προανακριτικής – Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ
Novartis: Συνεχίζεται η διαμάχη κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Novartis: Συνέχεια στις ανακοινώσεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis δίνουν Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με την αντιπολίτευση να συνεχίζει την επιθετική της πολιτική. Η αντιπαράθεση των Αλέξη Τσίπρα και Κωνσταντίνου Τασούλα μαίνεται σε καθημερινή βάση με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη να παραμένουν στο επίκεντρο.  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποσυρθούν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος από τις εργασίες της επιτροπής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με την ευθύνη που έχω ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου σας υπενθυμίζω, ότι με την από 10/10/2019 επιστολή, η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σάς έχει ήδη υποδείξει τα μέλη της που συμμετέχουν στην εν λόγω Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Την Πέμπτη η συνέχεια της προανακριτικής 

Πλέον, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής που έχει οριστεί για την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τζανακόπουλος – Πολάκης θα επιχειρήσουν να μετέχουν στις εργασίες αδιαφορώντας για τις σχετικές αποφάσεις. Από την άλλη πλευρά το προεδρείο της επιτροπής προσανατολίζεται σε ήπια αντιμετώπιση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει με την παρουσία ατόμων που δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται ωστόσο προσθέτουν ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν την επέμβαση της φρουράς. «Εάν θέλουν να αυτοεξευτελιστούν ας το κάνουν» απαντούν χαρακτηριστικά. Πάντως, οι εκτιμήσεις – ή προσδοκίες – των περισσοτέρων συγκλίνουν στο ότι οι Πολάκης – Τζανακόπουλος θα επιχειρήσουν να στήσουν μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας και θα αποχωρήσουν. Μια τέτοια εξέλιξη ωστόσο ενδεχομένως να προκαλέσει – με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ – την τρίτη κατά σειρά αναβολή της εξέτασης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή στον οποίο, κατά τα άλλα, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να υποβάλλει κρίσιμες ερωτήσεις.

Εξώδικο στην «Καθημερινή» από Τουλουπάκη

Την ώρα πάντως που οι έρευνες της προανακριτικής της Βουλής δεν έχουν ξεκινήσει, στην τακτική δικαιοσύνη οι εξελίξεις είναι έντονες, καθώς η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επέλεξε να απαντήσει με εξώδικο στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην έρευνα για τη Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη παραθέτει μάλιστα και τη δική της επιχειρηματολογία υποστηρίζοντας πως ακόμα και αν κριθεί παράτυπος ο χαρακτηρισμός των μαρτύρων ως «προστατευόμενοι» λόγω της εμπλοκής τους στις αμερικανικές έρευνες, αυτό δεν ακυρώνει και τα όσα έχουν καταθέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments