Ελλάδα

Κύκλωμα ναρκωτικών πουλούσε το νοθευμένο «εμπόρευμά» του μέσω social media [pics&vid]

Κύκλωμα ναρκωτικών πουλούσε το νοθευμένο «εμπόρευμά» του μέσω social media [pics&vid]
Για να αποφύγουν την επικοινωνία μέσω τηλεφώνων, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ χρησιμοποιούσαν και λέξεις-συνθηματικά, αλλά και κωδικούς.

Λέξεις όπως «πρασινάδα», «κουγιανή» και ‘χιόνι» ήταν τα συνθηματικά του πολύπλοκου εγκληματικού δικτύου που πουλούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής και εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Τα μέλη του κυκλώματος για να αποφύγουν την επικοινωνία με τους πελάτες αλλά και μεταξύ τους, μέσω τηλεφώνων, χρησιμοποιούσε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με λέξεις- συνθηματικά.

Το κύκλωμα δρούσε στην Δυτική Αττική και ειδικότερα στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έγιναν με συντονισμένες ενέργειες σε Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και Νέο Φάληρο.

Έγιναν έρευνες σε 20 σπίτια και 22 συλλήψεις. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, 6 αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια καθώς και μηχανήματα και εργαλεία που αποτελούσαν πλήρες εργαστήριο τυποποίησης – νόθευσης κοκαΐνης. Στόχος των εμπόρων ναρκωτικών ήταν να πωλούν σε χαμηλές – δελεαστικές τιμές, την κοκαΐνη και την ηρωίνη αφού την είχαν νοθεύσει.

Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι η τιμή μια δόσης ηρωίνης (0,5) γραμμάριων πωλούνταν κατά μέσο όρο σε τιμή από 7 έως 8 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή άλλων αγορών ναρκωτικών σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Πως έγινε η επιχείρηση

Το κύκλωμα αποτελούνταν από δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, οι οποίες λειτουργούσαν ως υποομάδες. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το Νοέμβριο του 2018. Τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν κυρίως στους καταυλισμούς των Αχαρνών (Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες), καθώς και σε γειτονικές περιοχές όπως στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση ήταν και ο βασικός διακινητής στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές, τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα της οργάνωσης, είναι πάρα πολλά και όταν κάποιο εξ’ αυτών οδηγείται στη φυλακή, τη δράση της οργάνωσης συνεχίζουν τα υπόλοιπα μέλη. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην περιοχή των Αχαρνών, με την προσέλευση των χρηστών να ξεπερνάει τους 100 χρήστες τη μέρα και να αποκομίζουν όφελος από 1.300 έως 1.500 ευρώ.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελεί ιδιάζουσας μορφής ομάδα, όπου τα τέσσερα μέλη της διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, έχοντας ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης στα -100- ευρώ το γραμμάριο.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν, περιελάμβαναν κυρίως τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά εκτείνονται και πέραν αυτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη, Σπάτα κ.α. Διατηρούσαν στενή επαφή με μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ όπως διαπιστώθηκε με το πέρας των ερευνών, διέθεταν σε δύο οικίες των μελών της, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι περιφερειακές συμμορίες, αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις Αχαρνές, στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Λόφου Αυλίζας και Σαράντα Μαρτύρων. Συνδέονταν στενά μεταξύ τους και είχαν προαποφασίσει να τηρούν σταθερή τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Μεγάλες ποσότητες χασίς «εισάγονταν» στην χώρα μας από χώρα των Βαλκανίων με βασικό διακινητή 35χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και άμεσο βοηθό του μια 37χρονη. Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, προμήθευαν συστηματικά διακινητές, κυρίως στην περιοχή των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ μετέφερε -105- κιλά κάνναβης. Επίσης ο ίδιος οργάνωσε και κανόνισε μεταφορά ποσότητας κάνναβης όντας έγκλειστος, με συνεργούς του τέσσερα άτομα αλλοδαπούς ένας εκ των οποίων συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας για μεταφορά -117- κιλών.

Οι λέξεις-συνθηματικά

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιούσαν τα social media και εφαρμογές στο ίντερνετ για να μην επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου. Κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο και κωδικούς, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές.

  • Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας τους, καθώς και «λάστιχα».
  • Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους.
  • Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα», «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει.
  • Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας. Πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι».
  • Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι».
  • Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι».
  • Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια (1 γραμμή=1 γραμμάριο).
  • Τα χρήματα τα αποκαλούν “χαρτιά”, λόγω της χάρτινης υφής τους και “λοβέ”

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια bp

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments