Διεθνή

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση
Αφγανιστάν: Λουτρό αίματος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά να σκορπά τον θάνατο σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους τραυματίζοντας δεκάδες.

Αφγανιστάν: Άλλη μία αιματηρή ενέργεια στο πολύπαθο Αφγανιστάν, καθώς παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά σκόρπισε τον θάνατο σε επτά ανθρώπους τραυματίζοντας ακόμη περισσότερους. Η χώρα δεν λέει να ορθοποδήσει καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να “χτυπούν” αδιάκοπα προκαλώντας τρόμο στους ανυπεράσπιστους πολίτες που καθημερινά θρηνούν τις απώλειες δικών τους ανθρώπων.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά σε μια περιοχή όχι μακριά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Καμπούλ, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του Νασράτ Ραχίμι, τονίζοντας ότι αυτός δεν είναι παρά ένας πρώτος και ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 07:25 [τοπική ώρα· 04:55 ώρα Ελλάδας] στον τομέα PD15, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνες για την αποτρόπαια πράξη, με τις αρχές να πραγματοποιούν ήδη έρευνα για το μακελειό.

Η βομβιστική επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού ανακοινώθηκε πως αποφυλακίστηκαν δύο ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν και ένα του εξτρεμιστικού δικτύου Χακάνι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού κι ενός Αυστραλού, που κρατούνταν όμηροι, εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές θεώρησαν ελπιδοφόρα ως προς την προοπτική της ειρήνευσης. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αντιθέτως οι τρομοκράτες συνεχίζουν κανονικά να δρουν ανεξέλεγκτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments