Πολιτική

Εισαγγελικές πηγές: Ο Φρουζής δεν θα μπορούσε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας γιατί ήταν ήδη κατηγορούμενος

Εισαγγελικές πηγές: Ο Φρουζής δεν θα μπορούσε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας γιατί ήταν ήδη κατηγορούμενος
Εισαγγελικές πηγές: Ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018.

Εισαγγελικές πηγές: Οι πηγές σχολιάζουν την χθεσινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή και αναφέρουν πως δεν θα μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε στη Βουλήότι του πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, γιατί ήταν κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 και η συνάντηση του με την εισαγγελέα έγινε παρουσία και των δικηγόρων του τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

«Ο Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο»

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, στο Εφετείο, ο κ. Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου του κατηγορουμένου από την χώρα καθώς και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Κων. Φρουζής, η εισαγγελέας του πρότεινε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν ο ίδιος δεχόταν να καταμαρτυρήσει επιβαρυντικά στοιχεία για τους πολιτικούς και ότι προς τούτο δέχθηκε πιέσεις.

Επίσης οι εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν πως συνολικά ο κ. Φρουζής έχει καταθέσει δια υπομνημάτων για την υπόθεση τρεις φορές, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων. Το επίμαχο ραντεβού του κατηγορουμένου, με τους συνηγόρους του, τον Μάιο του 2018 στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αίτηση που έκανε ο ίδιος για άρση της δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών.

Οι εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως «είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει», ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για ανάθεση του συνόλου της υπόθεσης στο Εφετείο μετά, τη σημαντική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα. Ο ορισμός εισαγγελέων και εφετών που θα αναλάβουν ολόκληρο το πακέτο της Novartis, ενδέχεται να αποφασιστεί στις 21 Νοεμβρίου, οπότε έχει ήδη οριστεί Ολομέλεια για να ανατεθεί σε εφέτη η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβουν, θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια για τη Novartis μέχρι το τέλος του μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments