Ειδήσεις

Βρετανία: Το Κόμμα του Brexit του Φαράτζ απέρριψε τις εκκλήσεις να μη διεκδικήσει έδρες των Εργατικών

Βρετανία: Το Κόμμα του Brexit του Φαράτζ απέρριψε τις εκκλήσεις να μη διεκδικήσει έδρες των Εργατικών
Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να κερδίσει έδρες στη Βουλή ώστε να καταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον υπόλογο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Βρετανία: Ο αρχηγός του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φαράτζ απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις να μη διεκδικήσει έδρες που κατέχει το Εργατικό Κόμμα με μικρή διαφορά έναντι του συντηρητικού υποψηφίου υποστηρίζοντας ότι ο πρωταρχικός του στόχος είναι να κερδίσει έδρες στη Βουλή ώστε να καταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον υπόλογο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Στη σημαντικότερη κίνησή του μέχρι σήμερα ενόψει των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, ο Φαράτζ συμφώνησε την Δευτέρα να μη διεκδικήσει τις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί στις τελευταίες εκλογές, ένα βήμα που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την συμφωνία για το Brexit του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Αλλά ο Φαράτζ έχει αντισταθεί στις έντονες πιέσεις να αποσύρει περισσότερους υποψήφιους βουλευτές του, κάτι το οποίο έχει περιθώριο να πράξει μέχρι τις 18.00 ώρα Ελλάδος σήμερα. «Οι Συντηρητικοί θέλουν μια συντηρητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, όχι μια πλειοψηφία του Brexit στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος του Brexit. «Τώρα έχουμε ανάγκη να βάλουμε στο κοινοβούλιο ανθρώπους που θα διασφαλίσουν ότι οι Συντηρητικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Υπήρχαν ξεκάθαρα έδρες στις οποίες έχουμε το προβάδισμα και υπάρχουν άλλες έδρες στις οποίες οι Τόρις έχουν το προβάδισμα έναντι των Εργατικών και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει συμφωνία σε αυτή τη βάση. Αλλά η προτεραιότητα για τους Τόρις είναι ότι δεν θέλουν το Κόμμα του Brexit να καταλάβει έδρες στη Βουλή». Ερωτηθείς για την κριτική που δέχτηκε από τον πρώην σύμμαχό του Άρον Μπανκς, ο Φαράτζ απάντησε ότι ο επιχειρηματίας εγκατάλειψε το ζήτημα του Brexit και έχει υποστεί «Μπρεξάντληση».

«Το εγκατέλειψε. Ο Άρον Μπανκς δεν έχει δώσει ούτε ένα σεντ στο Κόμμα του Brexit, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει στηρίξει το Κόμμα του Brexit», είπε και πρόσθεσε ότι ο Μπανκς στηρίζει τώρα τη συμφωνία της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Θεωρώ ότι μπούχτισε από το Brexit, έπαθε “Μπρεξάντληση” και με χαρά του, για κάποιον λόγο, συντάσσεται με τη συμφωνία της κ. Μέι και τη συμφωνία του Μπόρις».

XIT

Ο Μπανκς δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ότι ο Φαράτζ θα πρέπει να απομακρυνθεί. «Ο Νάιτζελ μου θυμίζει έναν παίκτη στο καζίνο που κερδίζει όλη τη νύχτα και ήρθε η ώρα να πάρει τις μάρκες του από το τραπέζι και να αποσυρθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments