Πολιτισμός

Καζαμπλάνκα: Έκθεση φωτογραφίας της Μελίτας Βαγγελάτου στο Μουσείο Μπενάκη

Καζαμπλάνκα: Έκθεση φωτογραφίας της Μελίτας Βαγγελάτου στο Μουσείο Μπενάκη
Καζαμπλάνκα: Την φωτογραφική έκθεση της ταλαντούχας Μελίτας Μπενάκη παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης με την εκδήλωση να διαρκεί μέχρι τη 1η Μαρτίου 2020.

Η φωτογραφική έκθεση της Μελίτας Βαγγελάτου αποτελεί μία γνωριμία με ορισμένες περιοχές της Καζαμπλάνκας, μιας σύγχρονης κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης, όπου υπάρχουν γειτονιές που οι κάτοικοι ζουν ακόμα όπως ζούσαν στα χωριά από τα οποία προήλθαν.

Στα έργα της παρουσιάζει ατόφιο τον τρόπο ζωής σε αυτές τις παραδοσιακές συνοικίες και καταγράφει τις πολύχρωμες σκηνές από την καθημερινή ζωή στην πόλη. Με μία ισχύ που μαγνητίζει, οι φωτογραφίες αναδεικνύουν έθιμα, τελετουργικά και συνήθειες που άντεξαν στον χρόνο, όπως η επίσκεψη στο χαμάμ, η ράθυμη συζήτηση καθώς και η δραστηριότητα των περιπλανώμενων μικροπωλητών και νερουλάδων. Επίσης, συνυφαίνεται ένα αρχιτεκτονικό πορτραίτο της πόλης, με φωτογραφίες από τα αντιπροσωπευτικό αρχιτεκτονήματα της πόλης που παρουσιάζουν γλαφυρά την ιστορία του τόπου.

Η Μελίτα Βαγγελάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια ενώ έχει ζήσει και ταξιδέψει σε πολλές χώρες από τις οποίες εμπνέεται. Έχει εκθέσει έργα της στην Ελλάδα και το Μαρόκο, όπου ζει τώρα, και πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Μάλιστα, οι φωτογραφίες της συμπεριλήφθησαν στην προσπάθεια ανάδειξης της αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα της Καζαμπλάνκας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτή την εποχή, συγγράφει ένα βιβλίο για την περιοχή Μπουσμπίρ της Καζαμπλάνκας, ενώ για τον Ιούνιο 2020 ετοιμάζει τη συμμετοχή της σε μια φωτογραφική έκθεση στη Γενεύη, η οποία θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments