Αθλητισμός

Τσιτσιπάς – Τιμ 2-1

Τσιτσιπάς – Τιμ 2-1
Τσιτσιπάς - Τιμ: Ο 21χρονος με μια επική εμφάνιση κέρδισε με 2-1 σετ τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των ATP Finals.

Τσιτσιπάς – Τιμ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μία συγκλονιστική μάχη νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6) στον τελικό των τελικών, ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν. Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή , έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις.

Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. O “Tsitsifast” θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2.6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πήγε στο Λονδίνο ως το απόλυτο αουτσάιντερ και ανάγκασε τους κορυφαίους τενίστες του παγκοσμίου τένις να υποκλιθούν μπροστά του. Στο μεγαλείο του. Στην κλάση του. Στην μαγκιά του. Μια μυθική επιτυχία από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Δείτε τον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού και η αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά:

Η απονομή του τροπαίου στον Έλληνα τενίστα:

To tweet του Wimbledon για την τεράστια επιτυχία του Τσιτσιπά:

Το ματς

Με όπλο το σερβίς ξεκίνησε ο τελικός αφού Τσιτσιπάς και Τιμ πήραν ο καθένας το πρώτο γκέιμ στο οποίο σέρβιραν χωρίς να χάσουν πόντο. Από εκεί και πέρα το ματς κύλησε με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς τους αν και ο Στέφανος βρέθηκε κοντά σε break στο 3ο γκέιμ, όπως και ο Αυστριακός αντίστοιχα 8ο αλλά τελικά τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Χαρακτηριστική πάντως ήταν η διάθεση του Τσιτσιπά να ανεβαίνει συχνά στο φιλέ όπου και ήταν εξαιρετικός έχοντας 10/10 επιθέσεις στο πρώτο σετ το οποίο παρ’όλα αυτά οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ο Τιμ πέτυχε mini break και πήρε προβάδισμα 5-2, το οποίο όμως ο Τσιτσιπάς ανέτρεψε στη συνέχεια και το tie break συνεχίστηκε μέχρι την τελική επικράτηση του Αυστριακού με 7-6. Στο δεύτερο σετ θα ήταν λογικό ο Τσιτσιπάς να εμφανιστεί ψυχολογικά κουρασμένος λόγω του τρόπου που χάθηκε το πρώτο σετ, το οποίοχ ρεάστηκε πάνω από μία ώρα για να κριθεί αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε “αγριεμένος” στο 2ο σετ.

Προηγήθηκε με 4-0 στα γκέιμ -μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα- αφού έκανε δύο break στο σερβίς του Αυστριακού ενώ έπαιζε με φοβερή αυτοπεποίθηση και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε πιο ξεκούραστος. Κάπως έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε πήρε το σετ με 6-2 και ισοφάρισε σε 1-1 για να οδηγηθεί ο τελικός στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά νωρίς το break με κεκτημένη ταχύτητα και βρέθηκε γρήγορα να προηγείται με 3-1 στα γκέιμ αρχίζοντας να πλησιάζει προς τον τίτλο αλλά ο Ντομινίκ Τιμ έκανε ένα φοβερό comeback και με break στο 6ο γκέιμ επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς και του τίτλου αφού προηγήθηκε στη συνέχεια με 4-3. Το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σκοινί και τελικά οδηγήθηκε στο tie break για άλλη μία φορά κι εκεί που ο Τσιτσιπάς έδειξε να αγγίζει τον τίτλο αφού προηγήθηκε με 4-1, ο Τιμ έκανε την ανατροπή και ισοφάρισε σε 4-4.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Έλληνας τενίστας επέδειξε ψυχραιμία και με τρεις σερί πόντους έφτασε στο 7-4 και κατέκτησε τον τίτλο του ATP Finals

Το σχόλιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments