Διεθνή

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία – Κατέρρευσε κτίριο, πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία – Κατέρρευσε κτίριο, πληροφορίες για εγκλωβισμένους
Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία, ενώ έγινε αισθητός σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Αλβανίας έγινε αισθητός ο σεισμός 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τη χώρα στις 03:54 [τοπική ώρα· 04:54 ώρα Ελλάδας] με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων.  Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το exit.al, τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν εγκλωβισμένους, εντόπισαν τα πτώματα δυο κοριτσιών 10 και 18 ετών στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Στην ίδια πόλη έχει εντοπιστεί ακόμη ένας νεκρός. Άλλα δυο θύματα έχουν εντοπιστεί σε πόλη 30 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων, ενώ ένας 50χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν πάνω στον πανικό του τη στιγμή του σεισμού, έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στο Κουρμπίν.

Πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους. Ο ισχυρός σεισμός στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αναφορές, έγινε αισθητός τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα Γιάννενα.

Μια ώρα πριν τον κύριο σεισμό, και συγκεκριμένα στις 3:47 είχε προηγηθεί σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Αλβανίας. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στο Δυρράχιο, που αριθμεί σχεδόν 150.000 κατοίκους και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού, υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments