Διεθνή

Κομισιόν: Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η προεδρεία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Κομισιόν: Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η προεδρεία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Κομισιόν: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι με κάθε επισημότητα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφού πήρε σήμερα την τελική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

Κομισιόν: Τετρακόσιοι εξήντα ένας ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της Ούρσουλα Γκέρτρουντ Φον ντερ Λάιεν, έναντι 157 κατά και 89 αποχών. Έτσι, η υποψηφιότητά της επικυρώθηκε και είναι επισήμως πια η πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Γερμανίδα, που χρειαζόταν απλή αναλογική, θα διαδεχθεί τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ. Νωρίτερα, από το βήμα του Κοινοβουλίου, η Φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε στα θέματα-φωτιά που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ αυτών το μεταναστευτικό και το Brexit.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μεταρρυθμίσει το σύστημά της για τη χορήγηση ασύλου και να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορά της.  Η μετανάστευση δεν θα φύγει, θα μείνει μαζί μας», δήλωσε αρχικά και συνέχισε  αναφερόμενη στο μήνυμα που εστάλη από μία γυναίκα μεταξύ των 39 μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί τον περασμένο μήνα μέσα σε νταλίκα στη Βρετανία: «Είναι μια τραγωδία το γεγονός ότι μια μητέρα στο Βιετνάμ δέχεται μήνυμα από την κόρη της στην Ευρώπη που λέει ότι δεν έχει χώρο να αναπνεύσει. Οι μετανάστες που μένουν στην Ευρώπη θα πρέπει να ενσωματώνονται. Όμως πρέπει επίσης να εξασφαλίζουμε ότι αυτοί που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν, θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους». Η ίδια είπε ακόμη πως θα συνεργαστεί στενά με τη Βρετανία για να συντονίσει την αποχώρησή της από την ΕΕ. «Όλοι γνωρίζουμε πως ένα μέλος της οικογένειάς μας προτίθεται να εγκαταλείψει την Ένωσή μας», ανέφερε προκαλώντας χειροκροτήματα από κάποιους Βρετανούς ευρωβουλευτές. «Θα είμαι πάντα υπέρ της παραμονής . Παρά το Brexit οι δεσμοί και η φιλία ανάμεσα στους λαούς μας είναι άρρηκτοι», κατέληξε η Φον ντερ Λάιεν.

Η νέα πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Γκέρτρουντ Φον ντερ Λάιεν, προσχώρησε στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες) το 1990 και άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το 1999 στην περιοχή του Ανόβερου. Από το 2003 ως το 2005 ήταν υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Γυναικών, Οικογένειας και Υγείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, από το 2005 ως το 2009 Ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας και από το 2009 ως το 2013 Ομοσπονδιακή Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το 2013 έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας στην ιστορία της Γερμανίας, Το όνομά της ακούστηκε πολλές φορές για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία του CDU και ενδεχομένως στην καγκελαρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments