Τεχνολογία

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι στο smartphone μας και το καταστρέφουμε [pics&vid]

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι στο smartphone μας και το καταστρέφουμε [pics&vid]
Πως ένα smartphone μπορεί να... καταστραφεί από τη δική μας χρήση.

Τα smartphone μας βοηθούν αφάνταστα στην καθημερινή ζωή. Με αυτά, μπορούμε να προγραμματίζουμε την ημέρα μας, να ερχόμαστε σε επαφή με συνεργάτες και φίλους, να ψυχαγωγούμαστε ακούγοντας μουσική ή βλέποντας βίντεο, παίζοντας games και ούτω καθεξής. Με ένα smartphone στο χέρι, τα πάντα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, ωστόσο πάντα, θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε σχέση με τα κινητά που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες (τιμημένο 3310 και λοιπά μοντέλα), τα smartphones είναι αρκετά ευαίσθητα, τόσο στις πτώσεις, όσο και στη χρήση. Και εμείς, έστω και κατά λάθος, μπορεί να τα… καταστρέψουμε κάνοντας πέντε λανθασμένες κινήσεις.

Μη γνήσια προϊόντα

Το smartphone μπορεί να φορτίζει κανονικά με τη χρήση μη γνήσιας συσκευής, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα αποφευχθούν τα προβλήματα. Τα “μαϊμού” προϊόντα φορτίζουν μεν τα κινητά, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο, καθώς με έναν τέτοιο φορτιστή θα αρχίσει να μειώνεται η ζωή και καλή λειτουργία της μπαταρίας. Σε μερικά τηλέφωνα μάλιστα, αν δεν δουλεύει σωστά, τότε η συσκευή θα αρχίσει να κολλάει.

Μια θήκη… σώζει

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τα… σκάσουν για να πάρουν το πιο καλό smartphone της αγοράς, ωστόσο στη συνέχεια δεν σκέφτονται ότι είναι απαραίτητη και η αγορά προστατευτικού υλικού. Όσα χρήματα κι αν δώσεις για ένα smartphone, πρέπει να υπολογίσεις ότι χρειάζεται και μπάτζετ για μία θήκη, ή ασφάλεια. Στη διάρκεια της ημέρας, οι πιθανότητες πτώσης του κινητού από την τσέπη ή τα χέρια, ή της έκθεσής του σε νερό, καφέδες και λοιπά, είναι αυξημένη. Η θήκη σώζει… smartphone κι όσοι δεν έχουν, απλά ρισκάρουν αρκετά.

Λάθος διαχείριση της μπαταρίας

Καμία μπαταρία κινητού δεν ζει για πάντα. Αλλά σίγουρα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε δράση για πολύ καιρό. Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε το κινητό μας να σβήνει τελείως… Μόλις κατέβει από το 20-25% πρέπει να την φορτίζουμε και μία φορά στο τόσο να σβήσει τελείως.

Προσοχή στις καταδύσεις

Αρκετά κινητά διαφημίζονται ως αδιάβροχα, όμως ακόμη και αν έχουν βαθμολογία IP67 ή IP68 θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο. Το νερό πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να βρει τρόπο να εισχωρήσει μέσα στο τηλέφωνο και να σου δημιουργήσει θέμα. Ακόμη όμως και οι θήκες σαν σακουλάκια που προστατεύουν την συσκευή από το υγρό στοιχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς υπάρχει και η υγρασία.

Άπειρα… update!

Είσαι από αυτούς που βλέπουν ειδοποιήσεις για update είτε για την συσκευή, είτε για κάποια εφαρμογή και την διαγράφεις; Κάνεις μεγάλο λάθος. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκτάς μόνο τη νέα έκδοση μίας εφαρμογής ή ενός λειτουργικού, αλλά βελτιώνεις και την ασφάλεια, καθώς όλες περιέχουν νέες εκδόσεις για το θέμα αυτό.

Ένα αναλυτικό video με επιπλέον λάθη που κάνουμε όλοι παρουσιάζεται εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments