Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έρευνα «χωρίς πολιτική παρέμβαση» για τον θάνατο της Γκαλιζία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έρευνα «χωρίς πολιτική παρέμβαση» για τον θάνατο της Γκαλιζία
Ευρωπαϊκή Ένωση: Nα ερευνηθεί ο θάνατος της δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, χωρίς πολιτικές πσρεμβάσεις, ζητά η 'Ενωση.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η έρευνα για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, πρέπει να διεξαχθεί «χωρίς πολιτική παρέμβαση», προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος, Βέρα Γιούροβα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας της με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας.

Η Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα» και «επέμεινε η έρευνα να ολοκληρωθεί, χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος σχετικά με τη συνομιλία αυτή που έγινε τη  Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ, κατηγορείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου ότι παρενέβη για να προστατεύσει τον διευθυντή του γραφείου του σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταγγελία στην υπόθεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Όουεν Μπονίτσι, συζήτησε επίσης με την Επίτροπο, αρμόδια για τον σεβασμό του κράτους δικαίου, για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Γιούροβα εκτίμησε ότι «μένει δουλειά να γίνει». Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη Μάλτα για μια αποστολή δύο ημερών λόγω των «ερωτημάτων για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και για τις σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς στο πιο υψηλό επίπεδο».

Υπενθυμίζεται, πως η δημοσιογράφος, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ερευνούσε τη διαφθορά στη Μάλτα και σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Ευρωπαϊκή Ένωση: “Να παραιτηθεί τώρα ο Μουσκάτ”

Η επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Μάλτα για να εξετάσει την εφαρμογή του κράτους δικαίου στην χώρα μετά το σκάνδαλο για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Η Σόφι Ιν΄τ Φελντ, που ηγείται της αποστολής τόνισε ότι δεν έχει πεισθεί μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Μουσκάτ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Όουεν Μπονίτσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments