Διεθνή

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 
Ο Τούρκος πρόεδρος, ετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Στην αποκάλυψη ότι θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο εκεί που θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της συμμαχίας. «Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε» τόνισε σχετικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στη «συμφωνία» με τη Λιβύη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι «είναι σε ισχύ», ενώ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητήσουν για την ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος, συνηθίζει όταν φεύγει για Συνόδους στο εξωτερικό να δίνει στο αεροδρόμιο συνέντευξη Τύπου για τα θέματα που θα συζητηθούν εκεί που θα πάει.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και τις αντιρρήσεις της Ελλάδας είπε: «Ζήτησε χθες (2/12) το βράδυ ο Μητσοτάκης να συναντηθούμε και θα τα πούμε όλα το βράδυ που θα βρεθούμε στο Λονδίνο. Θα τους εξηγήσουμε στο ΝΑΤΟ, όλα όσα συμβαίνουν».

Ανέφερε ακόμα ότι ο πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα θα απελαθεί, αλλά στο εξής «η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η «Νότια Κύπρος» μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς θα προχωρήσουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη, θα περάσει ελπίζω κι από τη Βουλή και δεν μας νοιάζει αν θορυβηθούν κάποιοι (σ.σ.: αποδέκτης ο Μακρόν και η Γαλλία), μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα και δεν θα δώσουμε κανένα δικαίωμα» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments