Πολιτική

H «μεταμόρφωση» της Κατερίνας Νοτοπούλου

H «μεταμόρφωση» της Κατερίνας Νοτοπούλου
Πέταξε τις ροζ γόβες και έκανε σικ εμφάνιση στο Κολωνάκι.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της πολιτικής – και συνήθως όχι για ευχάριστους λόγους – είναι η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης στην κυβέρνηση Τσίπρα και νυν βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις γλωσσικές της γκάφες, όπως τον «Τσέο» και τη συνάντηση «με τον διευθύνων σύμβουλο» (αντί διευθύνοντα), αλλά και τα στυλιστικά της φάουλ, όπως τις ροζ λουστρίνι γόβες που φόρεσε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο τον περασμένο Μάρτιο.

Φαίνεται ότι η νεαρή εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου έμαθε από τα λάθη της, τουλάχιστον όσον αφορά το ντύσιμό της. Την περασμένη Παρασκευή όλα τα βλέμματα των ανδρών, που έπιναν τον πρωϊνό τους εσπρέσο στα καφέ της Μηλιώνη, στράφηκαν με θαυμασμό προς τη μελαχρινή κοπέλα που ισορροπούσε με επιδεξιότητα πάνω στις ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες.

pagenews.gr

Με μαλλί κομμωτηρίου, μαύρο ταγέρ με λευκές λεπτομέρειες, αλλά και μεγάλου μεγέθους καφέ τσάντα στο αριστερό χέρι, η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε μια σικ εμφάνιση. Αρκετοί ήταν αυτοί που την αναγνώρισαν και περισσότεροι εκείνοι που σχολίασαν με κολακευτικά λόγια την καστανή νεαρή κυρία. Η ίδια ωστόσο έδειχνε απορροφημένη στη συζήτηση που είχε ανοίξει με μια άλλη γυναίκα, ίσως συνεργάτιδά της.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου περίμενε στο σημείο για αρκετά λεπτά, σαν να περίμενε κάτι. Πράγματι έπειτα από λίγο έφτασε στην οδό Κανάρη ένα αυτοκίνητο και η βουλευτής επιβιβάστηκε για να κατευθυνθεί στον επόμενο προορισμό της, μαζί με τη γυναίκα με την οποία κουβέντιαζε.

Ερώτηση Νοτοπούλου για τις «γυναικοκτονίες» και τα… Εξάρχεια

Ίσως το αντικείμενο συζήτησης των δύο γυναικών να ήταν η ερώτηση που κατέθεσαν εκείνη την ημέρα 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Νοτοπούλου, καταγγέλλοντας «απροκάλυπτη βία κατά γυναικών και κοριτσιών και σεξιστικές πρακτικές της αστυνομίας». Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που επικαλούνται η κυρία Νοτοπούλου και οι 22 συνάδελφοί της σε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το 2018 καταγράφηκαν παγκόσμια «87.000 γυναικοκτονίες», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ σε εθνικό επίπεδο από το 2014 μέχρι και το 2017 σημειώθηκαν περισσότερα από 13.700 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 70% των θυμάτων.

Στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, με επιχείρηση αστυνομικών στα Εξάρχεια, στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου. «Ανησυχούμε βαθιά για την απρόκλητη και απροκάλυπτη βία των αστυνομικών οργάνων κατά γυναικών και κοριτσιών το τελευταίο διάστημα.

pagenews.gr

Οι αναφορές για άκρως σεξιστικές πρακτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως οι άγριοι ξυλοδαρμοί νεαρών γυναικών στις 17/11, απαγόρευση επικοινωνίας των συλληφθέντων με δικηγόρο, επιλεκτική σωματική έρευνα με εκγύμνωση μόνο των γυναικών, υπέρμετρη κρατική βία, παράνομες φωτογραφίσεις και μεταφορά σε υπόγειο γκαράζ συνιστούν ακραίες μορφές έμφυλης βίας και σεξιστικής πρακτικής.

Η ατιμώρητη ακραία μορφή βίας δημόσιων λειτουργών σε βάρος των γυναικών στην δημόσια σφαίρα νομιμοποιεί ταυτόχρονα την έμπρακτη έκφραση οποιασδήποτε μορφής βίας στην ενδοοικογενειακή και ιδιωτική σφαίρα, αίρει δε την εμπιστοσύνη των γυναικών για προσφυγή αναφοράς περιστατικών έμφυλης βίας και κακοποίησης στις υπηρεσίες αστυνομικών τμημάτων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας» σημειώνουν.

pagenews.gr

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν θα διαταχθεί ΕΔΕ κατά των αστυνομικών οργάνων «που αποδεδειγμένα καταπάτησαν θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών και μάλιστα γυναικών», αλλά και αν ο ίδιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτές τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων κατά γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments