Ελλάδα

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Βόλτα στο Κολωνάκι για το ζεύγος Λυμπέρη πριν τον πλειστηριασμό της βίλας του

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Βόλτα στο Κολωνάκι για το ζεύγος Λυμπέρη πριν τον πλειστηριασμό της βίλας του
Σε πλειστηριασμό στις 13 Δεκεμβρίου βγαίνει το σπίτι του Αντώνη και της Έλενας Λυμπέρη στο Κεφαλάρι. Τιμή πρώτης προσφοράς 380.000.000.

Την ώρα που το ηλεκτρονικό καμπανάκι του πλειστηριασμού θα χτυπήσει στις 13 Δεκεμβρίου για τη βίλα του Αντώνη Λυμπέρη και της συζύγου του Έλενας, στο Κεφαλάρι, το άλλοτε κραταιό ζευγάρι του περιοδικού Τύπου ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι μέρες της αφθονίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον άνθρωπο που όπως έχει γραφτεί ήθελε να τον αποκαλούν “Ωνάση” και σε λίγες ημέρες το πολυτελές σπίτι των 970 τμ με την πισίνα των 100τμ βγαίνει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα Τράπεζα.

Η τιμή 1ης προσφοράς έχει ορισθεί στα 3.830.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση πρόκειται για μια βίλα όπου διαθέτει:

  • Α) ΥΠΟΓΕΙΟ: έχει επιφάνεια 122,55 τ.μ. με χρήση χώρου στάθμευσης (ενιαίος χώρος), με δύο ράμπες εισόδου προς την οδό Ξενίας και λεβητοστάσιο και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους της οικοδομής + 44,38τ.μ. με χρήση βοηθητικών χώρων και επιπλέον 15,38 τ.μ. αυθαίρετη επέκταση (1,20X12,82 – είσοδοι χώρου στάθμευσης). Συνολική επιφάνεια υπογείου με βοηθητικές χρήσεις: 182,31τ.μ.
  • Β) ΙΣΟΓΕΙΟ: έχει επιφάνεια 397,90τ.μ. με χρήση κατοικίας + 25,20 τ.μ. ανοιχτούς Η/Χ + χώρο γυμναστηρίου (στη θέση της πέργκολας-μετατροπή σε κλειστό χώρο) επιφάνειας 45,90τ.μ. Το ισόγειο επιπλέον του γυμναστηρίου αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με wc, χωλ με γκαρνταρόμπα και wc, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους. Συνολική επιφάνεια ισογείου της μονοκατοικίας 443,80τ.μ.+ 25,20τ.μ. ανοιχτοί Η/Χ.
  • Γ) Α’ ΟΡΟΦΟΣ: έχει επιφάνεια 344,45τ.μ. με χρήση κατοικίας + 26,89τ.μ. ανοιχτούς Η/Χ. Αποτελείται από το κύριο υπνοδωμάτιο που έχει dressing room και λουτρό, πέντε ακόμα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομο, ημιυπαίθριο χώρο και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Συνολική επιφάνεια Α’ ορόφου της μονοκατοικίας 344,45τ.μ.+ 26,89 τ.μ. ανοιχτοί Η/Χ.

Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τμ υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα επιφάνειας περίπου 88,00τ.μ., το οποίο χρησιμοποιείται σαν χώρος ξεκούρασης λουομένων.

Λίγες ημέρες πριν γίνει ο πλειστηριασμός, ο φωτογραφικός φακός του Pagenews.gr απαθανάτισε τον κ. Αντώνη Λυμπέρη με τη σύζυγό του Έλενα στο Κολωνάκι. Το ζευγάρι είχε απολαύσει τη βόλτα του και τον καφέ του σε κολωνακιώτικο στέκι και πήγε στο πάρκινγκ για να πάρει το αυτόκίνητό του. Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Pagenews.gr ο κ. Λυμπέρης περιμένει υπομονετικά από τον παρκαδόρο να φέρει το όχημα ενώ η κα Έλενα Μακρή- Λυμπέρη μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο.

pagenews.gr

pagenews.gr

pagenews.gr

pagenews.gr

Όταν το lifestyle ξεθώριασε

«Ποτέ δεν ρώτησα πόσα χρήματα θα βγάλω» είχε δηλώσει στο παρελθόν, τότε που ο άλλοτε πανίσχυρος εκδότης των περιοδικών «Status», «Εγώ», «Vogue», «Men’s Health», «Hello», «7 Μέρες TV», ζούσε σε μια μεγάλη αυταπάτη, όπως στο τέλος αποδείχθηκε η ενασχόλησή του με τον χώρο των media και ειδικότερα με τον χώρο των περιοδικών. Ο Αντώνης Λυμπέρης, ο bon viveur του Lifestyle μεγάλωσε σε μια μικροαστή οικογένεια, σε ένα μικρό διαμέρισμα της πλατείας Βικτωρίας. Από μικρός είχε ένα πάθος.

Τη φωτογραφία. Του άρεσε να συγκεντρώνει φωτογραφίες, τοπίων και ανθρώπων και να τις κρατά κλεισμένες σε ένα μεγάλο κουτί. Άρχισε να παρατηρεί φωτογραφίες από περιοδικά ενώ τραβούσε και ο ίδιος φωτογραφίες από τότε που κατάφερε με το μικρό χαρτζιλίκι που έπαιρνε, να συγκεντρώσει τα λεφτά και να αγοράσει μια μικρή φωτογραφική μηχανή. Η αγάπη του για την εικόνα τον σπρώχνει έξω από τα ελληνικά σύνορα και συγκεκριμένα στην Κολονία όπου σπουδάζει φωτογραφία ενώ θα πάει και στο Μόναχο για σπουδές στη σκηνοθεσία.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και με έχοντας τον αέρα του Ευρωπαίου, ξεκινά να εργάζεται σε ένα φωτογραφικό στούντιο. Το άλλο πάθος του Αντώνη Λυμπέρη ήταν το σερφινγκ. Στο μικρό κυβισμού αυτοκίνητό του με το οποίο έκανε βόλτες στην Αθήνα και φωτογράφιζε ό,τι του κέντριζε το ενδιαφέρον, μπορούσε κανείς να δει ανταλλακτικά φωτογραφικών μηχανών, αλλά και τον εξοπλισμό που είχε για σερφ. Ο ίδιος θα γράψει και βιβλίο με τίτλο το «Το γουιντσέφρινγκ» για αρχάριους και προχωρημένους με δικά του κείμενα και δικές του φωτογραφίες.

Σε ένα ταξίδι του στις Μπαχάμες για να απολαύσει το αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ θα του έρθει και η ιδέα να εκδώσει το δικό του περιοδικό για το σερφ. Η γνωριμία του εκεί με έναν Γερμανό εκδότη θα του εξάψει τη φαντασία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα ζητήσει από τους γονείς του χρήματα για να εκδώσει το «Surf and Ski» την δεκαετία του ’80.

Η μικρή αυτή επιχείρηση αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από βιώσιμη και σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντάρα εκδίδει το «Κόσμος του τένις», « Κόσμος του Video», « Πλεύση». Σε ηλικία 34 ετών ο Αντώνης Λυμπέρης αποφασίζει να κυκλοφορίσει το περιοδικό status. Είμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και είναι η εποχή που ο Έλληνας έχει ήδη αρχίσει να αναζητά πιο γρήγορα και πιο ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα γνωστών ιταλικών και γαλλικών οίκων, πανάκριβα αξεσουάρ και πολυτελή ρολόγια.

Το «Status» απογειώνεται κυκλοφοριακά, γίνεται κάτι σαν θεσμός για τους άνδρες που μέχρι χτες διάβαζαν μόνον αθλητικές ή οικονομικές εφημερίδες.  Αλλά ο Αντώνης Λυμπέρης δεν μένει εκεί βλέπει ότι η ιδιωτική τηλεόραση ετοιμάζεται για το μεγάλο μπαμ και εκείνος πυροδοτεί την περιοδική βομβα που λέγεται «7 Μέρες TV».

Εγκαινιάζει με τον ANT1 το παιχνίδι Bingo στο τηλεοπτικό περιοδικό και ουρές αναγνωστών βρίσκονται καθημερινά έξω από τα γραφεία της εταιρείας του. Η επιτυχία είναι πλέον κατοχυρωμένη. Ακολουθούν γυναικεία lifestyle περιοδικά, όπως το lifestyle, Vogue, Hello, στα οποία διευθύντρια είναι η συζυγός του Έλενα Μακρή.

Το χρήμα όσο άφθονα ρέει άλλο τόσο ξοδεύεται. Βίλες στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι, 20μετρο σκάφος, ατελείωτα ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική, χλιδάτα πάρτι και κοσμικά τραπεζώματα, είναι πλέονν η ζωή του Αντώνη Λυμπέρη και της στυλίστριας συζύγου του Έλενας.

Ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη κατάφεραν να υπερισχύσουν της εκδοτικής κόντρας με τον Πέτρο Κωστόπουλο καθώς ο εκκεντρικός εκδότης κατέρρευσε οικονομικά πρώτος αφήνοντας την αγορά στο «μονοπώλιο» του ομίλου Λυμπέρη.  Η οικονομική κρίση, ο υπέρογκος τραπεζικός δανεισμός, η απότομη πτώση στις πωλήσεις έξοδα για μεγαλεπήβολους τίτλους και φωτογραφίσεις ή αποστολές, η δραματική μείωση της διαφήμισης, η μη προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η αδυναμία να προβλέψει τι έρχεται οικονομικά, προκάλεσε την κατάρρευση του ομίλου του Αντώνη Λυμπέρη.

Ο ίδιος ο εκδότης με μια επιστολή τον Νοέμβριο του 2012 δημοσιοποίησε το κλείσιμο της εταιρείας του. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: “Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για εμάς σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου του 2012, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος, ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας”.

Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Υποθηκών και Κατασχέσεων του κ. Σεραφείμ Δημόπουλου, Προϊσταμένου του Υποθηκοφυλακείου Κηφισιάς, στο ακίνητο, επί του οποίου επεβλήθη η αναγκαστική κατάσχεση, και κατά του Αντώνιου Λυμπέρη του Παναγιώτη και της Φωτεινής, φαίνονται υφιστάμενα τα παρακάτω βάρη:

  • Εγγραφή προσημείωσης υποθήκης υπέρ της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «Τράπεζα Γιούρομπανκ Εργκαζίας» για ποσόν εννέα εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (9.600.000,00 €).
  • Εγγραφή Υποθήκης υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, για ποσόν ενός εκατομμυρίου διακοσίων δεκαεπτά χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα ευρώ και δώδεκα λεπτών (1.217.770,12 €).
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ του Παύλου – Αντωνίου Εμμανουήλ του Γεωργίου, για ποσόν δεκαπέντε χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και σαράντα λεπτών (15.679,40 €).
  • Εγγραφή Αναγγελίας υπέρ της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ Α.Ε.», κατά του Αντωνίου Λυμπέρη του Παναγιώτη και της Φωτεινής, για ποσόν εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 €), εγγραφείσα την 28η/04/2014.
  • Εγγραφή Δήλωσης Συνεχίσεως Πλειστηριασμού υπέρ της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ Α.Ε.», για ποσόν εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 €), εγγραφείσα την 06η/03/2015.
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ Α ́ Ταμείου Ι.Κ.Α. Αθηνών, για ποσόν τετρακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων τριακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (463.358,25 €), εγγραφείσα την 11η/03/2013, εν τόμω 24 και αυξ. αριθμό 114.
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ Α ́ Ταμείου Ι.Κ.Α. Αθηνών, κατά του Αντωνίου Λυμπέρη του Παναγιώτη και της Φωτεινής, για ποσόν εκατόν ογδόντα τριών χιλιάδων διακοσίων σαράντα επτά ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών (183.247,18 €), εγγραφείσα την 17η/04/2013.
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ Α ́ Ταμείου Ι.Κ.Α. Αθηνών, κατά του Αντωνίου Λυμπέρη του Παναγιώτη και της Φωτεινής, για ποσόν διακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων επτακοσίων εξήντα δύο ευρώ και ενενήντα επτά λεπτών (263.762,97 €), εγγραφείσα την 29η/04/2013.
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ Δ.Ο.Υ. ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΧΓΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, για ποσόν ενός εκατομμυρίου διακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ενός ευρώ και ενός λεπτού (1.258.901,01 €), εγγραφείσα την 22η/11/2013.
  • Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης υπέρ Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, κατά του Αντωνίου Λυμπέρη του Παναγιώτη και της Φωτεινής, για ποσόν διακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ενενήντα ενός ευρώ και ενός λεπτού (254.591,01 €), εγγραφείσα την 29η/10/2014, εν τόμω 26 και αυξ. αριθμό 17.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments