Ελλάδα

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή των Εξαρχείων στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα οι 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια στις [6/12]. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε τέσσερις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν (κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης). Στο πλευρό τους βρέθηκαν και Ιταλοί αντιεξουσιαστές, φωνάζοντας συνθήματα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε την απάντηση του σε όσους κατήγγειλαν περί αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και συμπληρώνει σε όσους έσπευσαν τον κατηγορήσουν ότι «δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως α διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό που εμφανίζει άνδρες το ΜΑΤ να έχουν ξεγυμνώσει νεαρό που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια. Αναλυτικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου. #ProstasiaPoliti.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments